Ελλάδα

Σχολεία – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας & testing – Πώς θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι

06.01.2022 | 17:49 Eνσωμάτωση

Με την αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων να έχει ήδη ξεκινήσει, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι διατηρούν ακόμα τις επιφυλάξεις τους για το άνοιγμα στις 10 του μήνα.

«Τα παιδιά προσέρχονται σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον με δυνατότητα να εξετάζονται πάρα πολύ συχνά», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας.

«Ο έλεγχος και το αυξημένο testing θα βοηθήσει και στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων αλλά και στην υγεία των ίδιων των παιδιών και των οικογενειών τους».

Με το νέο πρωτόκολλο, εφόσον πλέον βρεθεί κρούσμα σε ένα τμήμα, ολόκληρη η τάξη θα υποχρεούται σε rapid test, κάτι ωστόσο που αναμένεται να φέρει περαιτέρω ουρές στα ήδη γεμάτα φαρμακεία.

«Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας. Υπάρχει η σκέψη να δίνεται προτεραιότητα στα παιδιά. Είναι κάτι που το υπουργείο το σκέφτεται και θα το αντιμετωπίσει».

Σχετικά με ενδεχόμενα κενά που θα προκύψουν από νοσήσεις εκπαιδευτικών, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε:

«Έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες κατά περίπτωση για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα κενά ώστε να μην υπάρξει κενό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι τόσο λεπτομερείς οι οδηγίες που θα ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 06/01/2022