Ελλάδα

Κορωνοϊός – Μεγάλη ταλαιπωρία για ένα rapid test – Ουρές χιλιομέτρων

06.01.2022 | 19:56 Eνσωμάτωση

Σήμα αισιοδοξίας και ελπίδας έστειλε από τη Νέα Ζίχνη Σερρών μια γιαγιά 107 ετών, που έσπευσε να εμβολιαστεί για να δει ξανά τις φίλες της.

Την ίδια ώρα παρά την αργία των Θεοφανίων, ουρές σχηματίστηκαν έξω από τα εφημερεύοντα φαρμακεία, με εκατοντάδες πολίτες να επιχειρούν να υποβληθούν σε ένα rapid test.

Rapid και στο πεζοδρόμιο

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων από την παράλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και όλοι σπεύδουν για rapid τεστ, τα οποία γίνονται ακόμα και στο πεζοδρόμιο.

Με τα σχολεία να ξεκινούν σε λίγες μέρες, πολλοί ήταν και αυτοί που στήθηκαν στις ουρές έξω από τα φαρμακεία και για την προμήθεια των δωρεάν self τεστ.

«Να κάνουμε συχνά τεστ»

Από τη Λήμνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με το προσωπικό του νοσοκομείου του νησιού, εξέφρασε την αισιοδοξία του για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

«Το πιο σημαντικό για τα σχολεία αυτήν την στιγμή είναι να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως τη μάσκα, και να κάνουμε συχνά τεστ έτσι όπως τα έχουμε προγραμματίσει, για να μπορούμε να έχουμε πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Όμικρον έχει πλέον κυριαρχήσει και σύμφωνα με τα στοιχεία το 90% των νέων κρουσμάτων αφορούν την νερά παραλλαγή ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για τουλάχιστον άλλες 2 εβδομάδες.

«Ήθελα να δω τις φίλες μου»

Την απόφαση να εμβολιαστεί για να δει ξανά τις φίλες της πήρε μια γιαγιά στις Σέρρες. Έτσι, χαμογελαστή δέχθηκε να φωτογραφηθεί μαζί με το υγειονομικό προσωπικό του κέντρου υγείας Νέας Ζίχνης που την εμβολίασε στο σπίτι της.

«Είχαμε την ευτυχία να βοηθήσουμε μία κυρία που έχει κλείσει αισίως τα 107 ευγενέστατή κυρία να εμβολιαστεί για να μπορέσει να αποκτήσει πάλι την κοινωνικότητα που είχε χάσει και είχε στερηθεί λόγω του κορωνοϊού».

Η κυβέρνηση, δια του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού σε εμβολιασμένους που νοσούν μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/01/2022