Ελλάδα

Ουρές και απίστευτη ταλαιπωρία για ένα covid test

01.01.2022 | 20:12 Eνσωμάτωση

Πρώτη ημέρα του χρόνου και δεκάδες πολίτες στήθηκαν στην ουρά για να κάνουν μοριακό τεστ και να διαπιστώσουν εάν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας στο ΙΚΑ της λεωφόρου Αλεξάνδρας αρκετοί έσπευσαν να εξεταστούν ακόμα και χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα.

Η αναμονή για ένα μοριακό τεστ στο ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ξεπερνάει τη μία ώρα. Στην ουρά βρίσκονται ακόμα και άνθρωποι που αποτελούν επιβεβαιωμένο κρούσμα και θα έπρεπε να βρίσκονται σπίτι τους, να ξεκουράζονται.

Μία μητέρα στήθηκε στην ουρά αντί του γιου της ο οποίος περιμένει στο αυτοκίνητο να εξεταστεί καθώς παρουσιάζει συμπτώματα.

Ουρές και στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογη η εικόνα που επικράτησε σε όλη την Ελλάδα.

Τι κι αν είναι η πρώτη ημέρα του χρόνου η επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα είναι γεγονός από νωρίς το πρωί σε ιδιωτικά εργαστήρια Θεσσαλονικείς έκαναν ουρές για να κάνουν ένα μοριακό τεστ.

Αρκετοί έσπευσαν να εξεταστούν καθώς είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Δεν έλειψαν ωστόσο και εκείνοι που θέλησαν να υποβληθούν σε μοριακό τεστ για προληπτικούς λόγους.

Τη δεύτερη ημέρα του χρόνου, επιστρέφουν τα δωρεάν rapid test που πραγματοποιούν κινητές ομάδες υγείας τoυ ΕΟΔΥ σε 30 σημεία ανά την επικράτεια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/01/2022