Ελλάδα

Συγκλονίζει ο πεθερός του 41χρονου αστυνομικού στις Σέρρες

30.12.2021 | 17:51 Eνσωμάτωση

Το τελευταίο αντίο στον Σερραίο αστυνομικό είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι.

Ο Στέλιος ήταν 41 ετών και πατέρας ενός μικρού παιδιού.

«Έχασα τον γαμπρό μου. Έχει ένα παιδάκι επτά χρόνων και έμεινε τώρα χωρίς πατέρα» σημείωσε ο πεθερός του.

Ο κορωνοϊός τον βρήκε ανοχύρωτο καθώς δεν είχε εμβολιαστεί. Πάλεψε 14 μέρες στο νοσοκομείο Σερρών αλλά δεν τα κατάφερε.

«Δυστυχώς θα συνεχίσουμε να θρηνούμε νεαρά θύματα αν δεν εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού» σημείωσε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Σερρών, Δημήτρης Μπαλαξής.

Όπως είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους και συναδέλφους, ο 40χρονος αστυνομικός φοβόταν να εμβολιαστεί. Όταν το αποφάσισε, ήταν πια αργά.

«Πριν νοσηλευτεί μας είχε πει ότι ήθελε να το κάνει αλλά τελικά δεν πρόλαβε να το κάνει» πρόσθεσε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών Αναστάσιος Αραμπατζής.

«Δεν πρόλαβε. Ήθελε, αλλά δεν πρόλαβε» συμπλήρωσε ο πεθερός του άτυχου 41χρονου.

Η διασπορά φαίνεται πως ξεκίνησε από το σχολείο της 7χρονης κόρης του με αποτέλεσμα να νοσήσει όλη η οικογένεια.

«Κολλήσαμε όλοι, και οι πέντε. Η μικρή μας το έφερε, κολλήσαμε και οι πέντε. Ο μόνος αδύναμος που ήταν, ήταν αυτός, ο γαμπρός μου» πρόσθεσε ο συγγενής του άτυχου αστυνομικού.

Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS, o πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων ο 40χρονος Στέλιος δεν είναι ο μοναδικός στο σώμα που δεν είχε εμβολιαστοί.

«Στο αστυνομικό σώμα Σερρών το 76% είναι εμβολιασμένοι. Οι υπόλοιποι είναι ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε ο κ. Αραμπατζής.

Κατέληξε νοσηλεύτρια σε αναστολή και οι γονείς της

Την ίδια ώρα, μια άλλη οικογένεια στις Σέρρες ξεκληρίστηκε μέσα σε τρία 24ωρα.

Πρώτος έφυγε από τη ζωή ο πατέρας, στη συνέχεια η 48χρονη κόρη του και δύο μέρες μετά η 67χρονη σύζυγος του. Ήταν και οι τρεις ανεμβολίαστοι.

«Ούτε οι γονείς ήταν εμβολιασμένοι αλλά δε ξέρω αν αυτό τους το επέβαλαν τα παιδιά η όχι γιατί και τα τρία αδέλφια ήταν αρνητές» ανέφερε στενή φίλη της 48χρονης, η οποία αποκάλυψε ότι η άτυχη γυναίκα ήταν νοσηλεύτρια σε αναστολή καθώς αρνιόταν να εμβολιαστεί.

«Η Παναγιώτα ήταν νοσηλεύτρια σε ένα εβραϊκό γηροκομείο, αλλά λόγω ότι δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο την βγάλανε σε αναστολή. Μου λέει “προτίμησα να χάσω τη δουλειά μου παρά να εμβολιαστώ. Δε θα τους κάνω το χατίρι αυτό”. Αυτός ήταν ο λόγος» συμπλήρωσε.

Η αναστολή όμως δεν την παρεμπόδιζε να φροντίζει ηλικιωμένους στα σπίτια με αποτέλεσμα να νοσήσει και να νοσηλεύεται σήμερα σε σοβαρή κατάσταση μια ασθενής της.

«Φρόντιζε μια γιαγιά εκεί, “είμαι πολύ στεναχωρημένη” λέει “γιατί κόλλησε και η γιαγιά και την μεταφέρανε στο νοσοκομείο” από εκεί και πέρα έχασα επαφή μαζί της. Της έστελνα μηνύματα δεν απαντούσε, δεν ήθελα να ενοχλήσω και πολύ αλλά τέλος πάντων πήρα την απόφαση κι ενόχλησα την αδελφή της και μου είπε ότι η Παναγιώτα είναι στο νοσοκομείο. Είναι σε δύσκολη κατάσταση με οξυγόνο» πρόσθεσε η φίλη της 48χρονης.

«Αν είχε κάνει το εμβόλιο ίσως να ζούσε»

Ανείπωτος ο πόνος για τον χαμό του 50χρονου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας από επιπλοκές του κορωνοϊού. Η αδερφή του μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS.
«Εμείς είμαστε ανεμβολίαστοι. Βλακεία μας. Τουλάχιστον αν το είχε κάνει το εμβόλιο ίσως το περνούσε πιο ελαφριά» τόνισε η αδελφή του 50χρονου.

Συνολικά 16 άτομα νόσησαν μέσα στην οικογένεια. Κανείς όμως δεν πίστευε πως ο 50χρονος θα είχε αυτή την τραγική κατάληξη.

«Όλη η οικογένεια γιατί ο ιός εξαπλώθηκε. Ο ένας κολλούσε τον άλλον. Ήταν το μόνο ότι ήταν παχύς και ανεμβολίαστος, δεν είχε κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού» συμπλήρωσε.

Ο 50χρονος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ των Χανίων όπου η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/12/2021