Πολιτική

Φίλιππος Φόρτωμας – Διασωληνωμένος με κορωνοϊό ο βουλευτής της ΝΔ

30.12.2021 | 17:21 Eνσωμάτωση

Δύσκολες ώρες για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππο Φόρτωμα.

Ο 40χρονος πολιτικός διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ραγδαία και να μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο χθες το βράδυ.

«Ο Φίλιππος Φόρτωμας είναι ένας φίλος, ένας νέος σε ηλικία βουλευτής, μόλις 40 ετών, ένας άνθρωπος με προσεχτική προσωπική ζωή, χωρίς επιβαρύνσεις. Το γεγονός λοιπόν ότι νόσησε ο Φίλιππος ο Φόρτωμας δείχνει την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, δείχνει το πόσο ύπουλος είναι ο ιός και βέβαια αποδεικνύει ότι δεν αφορά μόνο τους πιο ηλικιωμένους, συνανθρώπους μας και συμπολίτες μας» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Αν και διπλά εμβολιασμένος, ο βουλευτής, που δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας, παρουσίασε χαμηλό οξυγόνο, με τους θεράποντες ιατρούς του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, να κρίνουν αναγκαία την διασωλήνωση του.

«Είχαμε βρεθεί τις τελευταίες ημέρες της Βουλής, έδειχνε σε εξαιρετική υγεία, έχουμε αιφνιδιαστεί όλοι με την εξέλιξη αυτή, όταν διασωληνώνεται, ένας συνάδελφος σε τέτοια ηλικία δείχνει το μέγεθος του προβλήματος» συμπλήρωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ανήσυχοι οι συνάδελφοι του βουλευτή των Κυκλάδων, του εύχονται γρήγορη ανάρρωση: «Οι σκέψεις και οι ευχές μας τον συνοδεύουν. Τον περιμένουμε σύντομα να επιστρέψει υγιής και δυνατός κοντά μας στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα».

Δεν πρόλαβε την τρίτη δόση

Σύμφωνα με τους οικείους του, ο Φίλιππος Φόρτωμας ήταν υγιέστατος και ετοιμαζόταν να κάνει τη τρίτη δόση, αλλά τον πρόλαβε η πανδημία.

«Είχε εμβολιαστεί κανονικά περίμενε την σειρά του για να πάει να κάνει την τρίτη δόση, φαίνεται ότι η επιθετικότητα αυτού του ιού, είναι άνευ προηγουμένου. Όταν ένας άνθρωπος νέος και με καλή υγεία που έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα και απλά περιμένει την σειρά του για να εμβολιαστεί ξανά έχει τέτοιου είδους εξέλιξη. Είναι κάτι το οποίο μας ανησυχεί πλέον όλους μας» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Βουλευτές από όλα τα κόμματα ευχήθηκαν στον Φίλιππο Φόρτωμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γρήγορη ανάρρωση, με τους θεράποντες ιατρούς να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/12/2021