Ελλάδα

Κορωνοϊός – «Μουδιασμένη» η αγορά από τις απαγορεύσεις

30.12.2021 | 17:43 Eνσωμάτωση

Τα μέτρα στην εστίαση έπληξαν την αγορά, αλλά δεν μειώνουν τον συνωστισμό. Χιλιάδες παρά την απαγόρευση νοικιάζουν βίλες για να κάνουν πάρτι, ενώ οι... ψυλλιασμένοι ιδιοκτήτες κάνουν εφόδους.

Η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα σε όλους και κυρίως στους εστιάτορες πως ο συνωστισμός θα πολεμήσει παντού και δεν έχει στοχοποιήσει τα εστιατόρια.

Γι’ αυτό και για τα κορωνοπάρτι σε ιδιωτικούς χώρους, που νοικιάζονται ή παραχωρούνται για πάρτι έχουν πρόστιμο 50.000 ευρώ στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο ενώ για τη 2η παράβαση το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ.

Οι πολίτες στην κάμερα λόγω του φόβου λένε πως θα κάτσουν σπίτι. Το ερώτημα είναι πως θα κινηθεί όμως η νεολαία και αν θα γεμίσει τις πλατείες. Δραματική η κατάσταση και στις αίθουσες εκδηλώσεων οι γάμοι ακυρώνονται κανείς δεν θέλει να παντρευτεί στα μουγκά.

Οι ακυρώσεις από την στιγμή που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της μουσικής βροχή. Όχι μόνο γάμων, αλλά και βαφτίσεων.

«Πολλοί είναι την ίδια ώρα και αυτοί που θα πάρουν τα βουνά για λίγη ξεγνοιασιά. Στην Αράχωβα έχει μεταφερθεί το μποτιλιάρισμα από την Αθήνα. Τα χιονοδρομικά σε όλη την χώρα βουλιάζουν», ανέφερε η επιχειρηματίας, Ελένη Σαράντη.

Όσοι πάλι έμειναν πίσω φαίνεται πως κάθισαν στα σπίτια τους και στην Ερμού και άλλους εμπορικούς δρόμους το κυνήγι των δώρων εφέτος ήταν σημαντικά μειωμένο με λίγο κόσμο.

Πιο ζωντανή η κίνηση προπαραμονή Πρωτοχρονιάς στην Θεσσαλονίκη με κόσμο στον δρόμο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/12/2021