Ελλάδα

Ώρες αγωνίας για τον 40χρονο επιχειρηματία – Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών

30.12.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Κορυφώνεται η αγωνιά της οικογένειας και των φίλων του 40χρονου επιχειρηματία, ο οποίος τα μεσάνυχτα της Τρίτης έπεσε θύμα αρπάγης έξω από το σπίτι του στο Ντράφι.

Η ομάδα των απαγωγέων ζήτησε ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον αφήσει ελεύθερο, με τους διαπραγματευτές της Ασφάλειας να καθοδηγούν τον αδερφό του θύματος ώστε να λήξει άμεσα και χωρίς δυσάρεστες συνέπειες η ομηρία του 40χρονου.

Τα μηνύματα των απαγωγέων

Το πρωί της Τέταρτης οι απαγωγείς έκαναν την πρώτη και μοναδική μέχρι αυτή τη στιγμή εμφάνιση τους. Μέσω μηνυμάτων διαδικτυακής εφαρμογής επικοινωνήσαν με τον αδερφό του θύματος κάνοντας γνωστό το αίτημα τους που δεν ήταν άλλο από χρήματα.

Την ώρα εκείνη μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο παραλήπτης των μηνυμάτων των απαγωγέων βρισκόταν στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής και έδινε κατάθεση στους αστυνομικούς για την εξαφάνισή του επιχειρηματία.

Τα μηνύματα που ακολουθήσαν επιβεβαίωσαν ότι δυστυχώς ο 40χρονος είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Απαγωγείς: Έχουμε τον αδερφό σου. Να μην ενημερωθεί η Αστυνομία.

Αδερφός 40χρονου: Είναι καλά;

Απαγωγείς: Ένα εκατομμύριο ευρώ θέλουμε για να τον αφήσουμε ελεύθερο.

Αδερφός 40χρονου: Είναι καλά;

Απαγωγείς: Θα επανέλθουμε αύριο. Να περιμένεις μήνυμα μας.

Πώς έδρασαν οι απαγωγείς

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας προσπαθούν να σκιαγραφήσουν την στιγμή της απαγωγής αλλά και να καταλήξουν στον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτή.

Πιστεύουν πως τουλάχιστον δυο άτομα τον παρακολουθούσαν όσο βρισκόταν στην ταβέρνα με τους συνεργούς του να περιμένουν στην μονοκατοικία.

Η ομάδα εκείνη θεωρούν πως αποτελούνταν από τρεις ακόμη άνδρες. Συνολικά τουλάχιστον πέντε πιθανολογείται οτι ήταν στο σημείο της αρπάγης του 40χρονου στο Ντραφι.

Κινητά και κάμερες στο μικροσκόπιο

Τα στίγματα των κινητών τηλέφωνων που βρισκόταν στην περιοχή και ήταν ενεργοποιημένα τη στιγμή της απαγωγής βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Επίσης ο αριθμός του κινητού που έστειλε μήνυμα στον αδερφό του 40χρονου ελέγχεται εάν και θεωρούν πως ήδη οι απαγωγείς θα έχουν ξεφορτωθεί τόσο τη συσκευή όσο και την κάρτα που είναι πιθανόν να είναι δηλωμένη σε ανύπαρκτο άτομο.

Οι κάμερες ασφάλειας σπιτιών και καταστημάτων της περιοχής ήδη αναλύονται από τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθεια που γίνετε να εντοπιστούν οι κινήσεις των δραστών πριν και μετά την αρπαγή.

Οι Αρχές ελέγχουν και το παρελθόν του 40χρονου, καθώς θεωρούν πως ο ηθικός αυτουργός της απαγωγής του επιχειρηματία είναι άτομο το οποίο βρισκόταν στον ευρύτερο είτε κοινωνικό είτε επαγγελματικό του κύκλο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/12/2021