Ελλάδα

Κορωνοϊός – Κρούσματα & «Όμικρον» τρομάζουν τους ειδικούς

29.12.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Οι ουρές είναι μεγάλες για ένα δωρεάν rapid test από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και η μετάλλαξη Όμικρον τρομάζουν.

Ασταμάτητη η μετάλλαξη Όμικρον

Τα χιλιάδες νέα κρούσματα και η «Όμικρον» προβληματίζουν τους ειδικούς, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι η νέα μετάλλαξη θα συνεχίσει να μεταδίδεται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κατά τους ελέγχους που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αττική, το 42% των νέων κρουσμάτων που εντοπιστήκαν αφορούν στη μετάλλαξη «Ο».

Μεγάλη θα είναι και η πίεση που θα δεχθεί το σύστημα υγείας καθώς αν και η νέα μετάλλαξη έχει ηπιότερα συμπτώματα, ιατρική βοήθεια θα χρειαστούν οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η προσοχή των ειδικών στρέφεται στη βόρεια Ελλάδα όπου οι ελεύθερες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ελάχιστες αφού τα περισσότερα σοβαρά περιστατικά συνεχίζουν να αφορούν στη μετάλλαξη Δέλτα.

Τα στοιχεία στα λύματα της Θεσσαλονίκης δείχνουν ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε αύξηση 57% της μετάλλαξης Όμικρον στο ιικό φορτίο.

Χαραμάδα αισιοδοξίας ανοίγουν τα στοιχεία του εμβολιασμού της τρίτης ενισχυτικής δόσης που αυτήν την στιγμή την έχουν κάνει άνω του 75% των πολιτών που τη δικαιούνται, με το αντίστοιχο ποσοστό στους άνω των 60 να φθάνει στο 90%.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/12/2021