Ελλάδα

Κορωνοϊός – Τα νέα μέτρα φέρουν γκρίνια σε επιχειρηματίες, εργαζομένους & φιλάθλους

28.12.2021 | 17:02 Eνσωμάτωση

Η επαναφορά της τηλεργασίας φέρνει νέο «τσουνάμι» προβλημάτων και αντιδράσεων, χωρίς να λείπουν όμως και αυτοί που το βλέπουν θετικά.

Στα «κάγκελα» είναι ωστόσο οι εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, ενώ κερασάκι στην τούρτα οι αντιδράσεις των φιλάθλων.

Στην κάμερα του LIVE NEWS μοιράζονται τις ιστορίες τους εργαζόμενοι, καταστηματάρχες και φίλαθλοι που βλέπουν τη ζωή τους ανατρέπεται και πάλι

Το κατάστημα του Μάκη Πλέγα νωρίς το πρωί σήμερα ήταν άδειο, με τον ίδιο να σημειώνει πως τα μέτρα είναι ταφόπλακα για την επιχείρησή του. Οι ακυρώσεις πέφτουν «βροχή» και σκέφτεται να μην ανοίξει καθόλου.

«Δε θα ανοίξω το μαγαζί».

Στο μαγαζί του Λευτέρη Ανδριόπουλου το πρόβλημα αποκτά διαστάσεις οικονομικής χιονοστιβάδας, το να μη δουλέψει με τόσα έξοδα όμως δεν είναι επιλογή.

Και την ίδια αγωνία έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην εστίαση.

Η Ειρήνη Παζάκου εργάζεται στην εστίαση, βλέπει, όπως θα πει, τα νέα μέτρα σαν μία θηλεία στην επιχειρηματικότητα που δεν χρειαζόταν.

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα έχουν πια μια νέα αγωνία, αν θα αντέξουν οι επιχειρήσεις και αν θα έχουν και το 2022 μισθό.

Ο μπουφετζής Γιάννης Χαλάτσης σε διπλανό μαγαζί θα μοιραστεί τον ίδιο προβληματισμό.

Η Μυρτώ είναι εργαζόμενη και μητέρα, η εργασία στο σπίτι είναι πρακτικά ένας Γολγοθάς που κάθε μέρα θα πρέπει να ανεβεί.

Από την άλλη υπάρχουν και τομείς όπως η υψηλή τεχνολογία που εργάζεται οι Παντελής Θεοχαράκης που ευνοήθηκαν.

«Φωτιά» όμως πήραν και τα γήπεδα μετά την απόφαση για χωρητικότητα 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα στους αθλητικούς χώρους.

Η μη συμμόρφωση θα επιβάλει αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/12/2021