Ελλάδα

Κάηκε ζωντανός από την ηλεκτρική κουβέρτα – Οι κίνδυνοι που υπάρχουν

28.12.2021 | 18:00 Eνσωμάτωση

Σοβαρές συζητήσεις για την χρήση ηλεκτρικής κουβέρτας ανοίγει ένα τραγικό περιστατικό.

Ανείπωτη τραγωδία στα Λιόσια με έναν άνδρα 41 ετών να βρίσκει τραγικό θάνατο ανήμερα των Χριστουγέννων, όταν πήρε φωτιά η ηλεκτρική κουβέρτα με την οποία είχε σκεπαστεί για να ζεσταθεί.

Ο αδερφός του που βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο όταν είδε τους καπνούς να βγαίνουν από την πόρτα, μιλώντας στο LIVE NEWS ανέφερε: «Δεν κατάλαβα κάτι εγώ αλλά με το που μου χτυπάνε την πόρτα ότι βγαίνει από το σπίτι καπνός κι ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω μια κόλαση από καπνό μες στο σπίτι, αυτό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι δεν λειτουργούσε η θέρμανση και η ηλεκτρική κουβέρτα ήταν ο μόνος τρόπος για να ζεσταθεί ο 41χρονος.

«Ακόμα δεν μας έχουν ενημερώσει το πώς έγινε το τι μπορεί να έγινε αλλά εμείς, φαντάζομαι ότι μπορεί να είναι ή η ηλεκτρική κουβέρτα, η οποία βραχυκύκλωσε, το πιθανότερο ή από τσιγάρο αλλά τσιγάρο το αποκλείουμε γιατί δεν πολύ κάπνιζε, δε μπορούσε δυσκολευόταν με το τσιγάρο» πρόσθεσε ο αδελφός του θύματος.

Ο αδελφός του θύματος που γλίτωσε από τύχη, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. «Και μετά εγώ πήγα στο νοσοκομείο γιατί δεν ήμουνα καλά, πονάγανε τα στήθια μου δηλαδή ανάσαινα και δεν ανάσανα σωστά και μου βάλανε μάσκα και φανταστείτε μέσα από τη μάσκα έβγαιναν μαύρα κομμάτια και μου είπαν ότι άμα καθόμουν ακόμα πέντε λεπτά ακόμα θα ήμουν κι εγώ νεκρός» συμπλήρωσε.

«Με έσωσε το σκυλάκι μου»

Από θαύμα γλίτωσε και η ηθοποιός Νέφελη Ορφανού, όταν πήρε φωτιά η ηλεκτρική της κουβέρτα την ώρα που πήγαινε να την πάρει ο ύπνος και την έσωσε το σκυλάκι της.

Λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να φουντώσει η φωτιά με την ηθοποιό ευτυχώς να έχει ξυπνήσει και να αντιδρά άμεσα.

«Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου αυτό το πράγμα φούντωσε, ευτυχώς ήμουν ξύπνια και μπόρεσα και το αντιμετώπισα. Έκτοτε δεν ξαναέβαλα ποτέ μα ποτέ ούτε στο πιο τρελό μου όνειρο ηλεκτρικό στο κρεβάτι» τόνισε η ηθοποιός.

Σύμφωνα με τους ηλεκτρολόγους, δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο να εκδηλώνεται φωτιά από ηλεκτρική κουβέρτα λόγω βραχυκύκλωσης καλωδίων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/12/2021