Υγεία

Εξαδάκτυλος – Οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 κινδυνεύουν από την «Όμικρον»

28.12.2021 | 16:52 Eνσωμάτωση

«Μαύρο» ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας αναμένεται να σημειωθεί σήμερα με τις μολύνσεις να ξεπερνούν ίσως και τις 20.000.

Οι ειδικοί μιλούσαν εδώ και ημέρες για μία επικείμενη αύξηση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, ωστόσο το ρεκόρ χωρίς προηγούμενο που θα σημειωθεί σήμερα οδηγεί στη λήψη των μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία.

«Η εκτίναξη ήρθε μέσα σε μια μέρα μόλις. Μην προδικάζετε το τι θα πάρουμε ως απόφαση για τα μέτρα», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, για τον λόγο για τον οποίο δε λήφθηκαν άμεσα μέτρα.

«Αυτήν την στιγμή, η ‘Όμικρον’ θα σαρώσει και θα εκτοπίσει τη Δέλτα που προκαλεί σοβαρές νοσήσεις. Η Όμικρον προκαλεί σοβαρό πρόβλημα σε ανθρώπους μιας ηλικίας και πάνω και κατά κανόνα ανεμβολίαστους. Πόσο λογικό είναι να περιοριστούν άνθρωποι και να πληγούν οικονομικά εξαιτίας όσων δεν έχουν κάνει από τον Αύγουστο αυτό που λέγαμε;».

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, «ο κίνδυνος με την ‘Όμικρον’ σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμένους είναι ότι οι δραστηριότητες θα πρέπει να ανασταλούν από μόνες τους γιατί θα νοσούν ταυτόχρονα πάρα πολύ άνθρωποι. Για αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια κατά το δυνατόν ελεγχόμενη διασπορά».

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, «οι εστίες υπερμετάδοσης θα περιοριστούν για να περιορίσουμε τη μετάδοση».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/12/2021