Ελλάδα

Κορωνοϊός – Νέα περιοριστικά μέτρα εξετάζουν κυβέρνηση & ειδικοί – Έκκληση για διενέργεια τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση

27.12.2021 | 12:58 Eνσωμάτωση

Στη «σκιά» της μετάλλαξης Όμικρον και προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει κανείς τα μέτρα που θα εισηγηθούν να εφαρμοστούν και πριν το νέο έτος, κάτι που αναμένεται να αποφασίσει και να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι για το επόμενο δεκαπενθήμερο που αναμένεται η μετάλλαξη Όμικρον να επικρατήσει στη χώρα μας, με τους ειδικούς να προβλέπουν νέο ρεκόρ κρουσμάτων τις επόμενες μέρες και για αυτό τονίζουν ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα.

Αρκετοί προτείνουν, μάλιστα, οι χριστουγεννιάτικες διακοπές στην εκπαίδευση να παραταθούν κατά μία εβδομάδα.

Αφόρητη παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τόνισε στο MEGA ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, με τα όρια να έχουν ξεπεραστεί και την πλειοψηφία των νέων εισαγωγών να αφορά πολίτες ανεμβολίαστους.

Υγειονομικές αρχές και ειδικοί κάνουν έκκληση στους πολίτες, ιδίως στους νεότερες ηλικίες, να κάνουν τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση και να προσέχουν τις επαφές με ευπαθείς ομάδες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/12/2021