Ελλάδα

Στο «τραπέζι» τα νέα μέτρα για να «φρενάρει» η εξάπλωση της Όμικρον – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις Πλεύρη

27.12.2021 | 13:04 Eνσωμάτωση

Με την μετάλλαξη «Όμικρον» του κορωνοϊού να εξαπλώνεται ραγδαία και τις εκτιμήσεις των ειδικών να συγκλίνουν πως θα κυριαρχήσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο στην Αττική, συνεδριάζει η ομάδα των επιστημόνων του υπουργείου υγείας έχοντας στο τραπέζι δέσμη επιπρόσθετων μέτρων.

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία εισηγείται τη λήψη τυχόν νέων μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν ανακοινώσεις σήμερα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η τακτική ενημέρωση για τους εμβολιασμούς και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας  θα γίνουν νωρίτερα.

Τα μέτρα θα στοχεύουν στο να βάλουν «φρένο» στον κορωνοϊό και τη μετάλλαξη Όμικρον. Για αυτές τις ημέρες μέχρι και την Πρωτοχρονιά δεν προβλέπεται να υπάρχει κάποιο νέο μέτρο, ενώ αυτό το διάστημα θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι.

Ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι και τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν γύρω στις 3 Ιανουαρίου είναι το κλείσιμο της εστίασης από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ συζητείται η δραστική μείωση των πελατών εντός των καταστημάτων εστίασης. Επιπλέον, θα επανέλθει η κατάργηση των ορθίων στην εστίαση, οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών στο 1,5 μέτρο, η πληρότητα των καταστημάτων και η είσοδος των πελατών εντός των εμπορικών καταστημάτων ανά τετραγωνικό μέτρο.

Την ίδια στιγμή στις 12 ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και στο επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν η πανδημία και οι εξελίξεις στην οικονομία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/12/2021