Πολιτική

Ηλίας Μόσιαλος – Σφοδρή ενόχληση της Εκκλησίας από ανάρτησή του

25.12.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Κόντρα και σε πολιτικό επίπεδο έχει προκαλέσει γελοιογραφία που ανήρτησε με χιουμοριστική διάθεση ο καθηγητής του London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος κατά των αρνητών του κορωνοϊού.

Η ανάρτηση του καθηγητή που παρουσιάζει τον Ιωσήφ να μη φορά μάσκα και να μην πιστεύει στον κορωνοϊό αλλά να πιστεύει ότι η Παναγία έμεινε έγκυος με τον κρίνο, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και την οργή της Ιεράς Συνόδου.

Λάβρος κατά του καθηγητή εμφανίστηκε κατά το κήρυγμά του στη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ενώ και η Ιερά Σύνοδος δεν άφησε ασχολίαστη την ανάρτηση:

«Είναι σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για τη ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως».

Αιχμηρός απέναντι στην ιεραρχία εμφανίστηκε ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ύφος «Μεγάλου Λογοκριτή».

«Αντί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ασχολείται με χιουμοριστικά σκίτσα και να κυνηγάει ‘αιρετικούς’, ας βρει την έμπνευση και τη δύναμη να ανταποκριθεί στην αποστολή της που είναι η προστασία της ζωής».

Πυρά στον καθηγητή του LSE εξαπέλυσε πρώτος ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Το πρόβλημα είναι ότι παρότι επιστήμονας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτοί που ‘δεν πιστεύουν ότι υπάρχει covid’ λόγω θρησκείας είναι λιγότεροι και από αυτούς που ψήφισαν Παπανδρέου για πρόεδρο ΚΙΝΑΛ», είπε δεικτικά ο βουλευτής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/12/2021