Ελλάδα

Grooming – Πώς γλύτωσε ανήλικη από άνδρα που την παραπλάνησε online

25.12.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Με τη μέθοδο του αποκαλούμενου grooming, δηλαδή της αποπλάνησης μέσω ίντερνετ, ένας άντρας προσέγγισε ανήλικη αποσπώντας από τον υπολογιστή της φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο.

Ο πατέρας της ανήλικης κατήγγειλε πως χρήστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης την προσέγγισε συναισθηματικά με τη μέθοδο της διαδικτυακής αποπλάνησης «grooming» και απέσπασε φωτογραφίες και βίντεο σε προσωπικές της στιγμές, ενώ παράλληλα, επιχείρησε να τη συναντήσει από κοντά.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε σχετικά βουλεύματα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και με αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και βρέθηκε το άτομο που εμπλέκονταν καθώς και ο τόπος κατοικίας του.

Κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν έρευνες στην οικία του ημεδαπού, οπού προέκυψαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία έχουν αποστέλλει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, ενώ η δικογραφία για τον κατηγορούμενο υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ο άνδρας δε συνελήφθη γιατί είχε παρέλθει η αυτόφωρος διαδικασία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/12/2021