Πολιτική

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε Προεδρικό Μέγαρο, Μαξίμου και κόμματα

24.12.2021 | 19:33 Eνσωμάτωση

Τα κάλαντα στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου έψαλαν πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Με την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων άνοιξαν οι εορτασμοί στο προεδρικό μέγαρο για τα καθιερωμένα κάλαντα των Χρστουγέννων.

Με λύρα και κλαρίνο έψαλαν τα κάλαντα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι εύζωνες της προεδρικής φρουράς.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα κάλαντα από το σύλλογο Άλμα, τα παιδιά του Σικιαρίδειου ιδρύματος, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο και παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ευαισθητοποίησης και ένταξης με μέσο τη μουσική» του Ωδείου «Φόρμιγξ».

Με κρητικούς χορούς συνόδευσαν και φέτος τα κάλαντα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Βρακοφόροι Κρήτης.

Από τα παιδιά της παιδόπολης Άγιος Ανδρέας, παιδιά που στερούνται της οικογενειακής φροντίδας και προστασίας άκουσε τα κάλαντα των Χριστουγένννων ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόταν από την κόρη του Δάφνη και μετά τις ευχές και τα τραγούδια ακολούθησαν τρυφερές και συγκινητικές στιγμές. Μοίρασαν δώρα στα παιδιά της δομής και εκείνα του δώρισαν ένα σπιτάκι φτιαγμένο από μπισκότα και ζαχαρωτά με τα μεγαλύτερα να του χαρίζουν μια ζωγραφιά.

Από τα παιδιά του συλλόγου Κρητών Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Η Αλληλοβοήθεια» άκουσε τα πρώτα κάλαντα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα.

Ο κ. Τσίπρας μοίρασε δώρα στα παιδιά και στη συνέχεια ο σύλλογος δώρισε ένα καράβι και ένα ημερολόγιο στον κ. Τσίπρα μαζί με μια μαντινάδα αφιερωμένη στη σύντροφό του φέρνοντας τη σε αμηχανία.

Οι πρόσκοποι δώρισαν στον Αλέξη Τσίπρα το επετειακό μαντίλι για τα 110 χρόνια ζωής του σώματος αλλά και μια σφυρίχτρα του αρχηγού των προσκόπων.

Σε πολύ καλή διάθεση ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε τα αστεία φωτογραφίζοντας τη μικρή Θάλεια την κόρη στενού του συνεργάτη γράφοντας σε σχετική ανάρτηση οτι το παράκαναν με την εγγραφή νέων μελών στο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την μπάντα του πυροσβεστικού σώματος άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Στη συνέχεια τα κάλαντα είπαν στον κ. Ανδρουλάκη τα μέλη του λαογραφικού ομίλου «Ερωτόκριτος».

«Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά, με υγεία και ευημερία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Είναι πολύ σημαντικό να γιορτάζουμε τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας για να προστατέψουμε τις οικογένειές μας και τους συνανθρώπους μας» το μήνυμα του κ. Ανδρουλάκη.

Δύναμη στο λαό ευχήθηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Χρόνια πολλά με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Καλές γιορτές με υγεία και δύναμη σε όλους και όλες» σημείωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/12/2021