Ελλάδα

Μάσκες παντού από σήμερα – Έρχονται νέα μέτρα

24.12.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Ενισχυμένη ή διπλή μάσκα στα Μέσα Μζικής Μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ, «όχι» στις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, σύσταση για τεστ σε όσους θα ανταλλάξουν επισκέψεις προβλέπουν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας.

Μάσκες παντού από σήμερα. Η μάσκα επιστρέφει ξανά και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ σε ΜΜΜ αλλά και σούπερ μάρκετ οι πολίτες πρέπει να φορούν είτε διπλή είτε υψηλής προστασίας.

Οι περισσότεροι πολίτες έχουν συμμορφωθεί με τα νέα μέτρα στα μέσα μεταφοράς. Την ίδια ώρα όμως κάποιοι αρνούνται πεισματικά να τη φορέσουν και άλλοι όμως είτε δε τη φορούν καθόλου είτε την έχουν κατεβασμένοι κάτω από τη μύτη.

Εκατοντάδες Αθηναίοι κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης για να κάνουν τις τελευταίες αγορές πριν τα Χριστούγεννα. Σε αρκετές περιπτώσεις και παρά το συνωστισμό κάποιοι πολίτες είτε δε φορούν καθόλου μάσκα η τη χρησιμοποιούν λάθος.

Συνωστισμός στα ΜΜΜ

Εικόνα συνωστισμού παρουσιάζουν τις καθημερινές αρκετά μέσα μαζικής μεταφοράς ιδίως τις ώρες αιχμής. Ο ένας διπλα στον άλλο χωρίς να είναι εφικτό να τηρηθούν τα μέτρα.

Έκοψε πρόστιμο… με κατεβασμένη τη μάσκα

Με συστάσεις ξεκίνησε σήμερα η αστυνομία τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, ενώ σε όσους δεν έιχαν καθόλου μάσκα μαζί τους, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη έκοψε πρόστιμο σε νεαρό επειδή δε φορούσε τη μάσκα του. Την ίδια ώρα όμως, ο ίδιος έχει κατεβασμένη τη μάσκα στο πιγούνι και συνεχίζει να κάνει υποδείξεις στο νεαρό για την τήρηση των μέτρων. Και όλα αυτά σε ζωντανή μετάδοση.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι κατέβασε τη μάσκα γιατί θόλωναν τα γυαλιά του. Σε βάρος του εν λόγω αστυνομικού θα γίνει Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ δεν γλίτωσε ούτε εκείνος από το πρόστιμο, των 300 ευρώ.

Πάντως ο συγκεκριμένος αστυνομικός δεν είναι ο μόνος που δε τηρεί τα μέτρα. Η κάμερα του μεγκα κατέγραψε στο κέντρο της αθήνας αστυνομικούς να μη φορούν μάσκες εν ώρα εργασίας σε εξωτερικό χώρο την ώρα που είναι υποχρεωτική για όλους τους πολίτες και άλλους μέσα στο περιπολικό πάλι χωρίς μάσκες.

Αστυνομικοί της ομάδας δίας πραγματοποιούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι πολίτες δηλώνουν πως δε γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωτική από σήμερα η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα, σε ένα νέο στη Θεσσαλονίκη, του επιβλήθηκε σήμερα το 8ο πρόστιμο από την αρχή της πανδημίας για μη χρήση μάσκας σε εξωτερικό χώρο.

Αυστηρά μέτρα και στις εκκλησίες

Αρκετοί πιστοί προσήλθαν σήμερα στις εκκλησίες για να κοινωνήσουν.

Έχουν θυροκολληθεί υπενθυμίσεις για τήρηση των μέτρων, όλοι οι πιστοί μάσκες, πιστοποιητικό εμβολιασμού, ραπιντ τεστ μοριακό έλεγχο.

Ισχυρή παραμένει η σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση , ιδίως για τους νέους, καθώς είναι αυξημένα τα κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/12/2021