Κόσμος

Μετάλλαξη Όμικρον – Στο «χορό» των lockdown η Ευρώπη – Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων «φρενάρει» τους εορτασμούς των Χριστουγέννων   

23.12.2021 | 12:59 Eνσωμάτωση

Στη δίνη της Όμικρον βρίσκεται η Ευρώπη, με τη μετάλλαξη να προκαλεί νέα lockdown τις μέρες των γιορτών. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης θέτουν σε ισχύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα επαναφέροντας τους κανονισμούς του 2020. Σε γενικές γραμμές, συμπίπτουν στις αποφάσεις τους για κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και των καλλιτεχνικών χώρων όπου σημειώνεται συνωστισμός, αλλά και για ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στη Βρετανία η οποία χθες ξεπέρασε το όριο των 100 χιλιάδων κρουσμάτων.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να λάβει μέτρα ίσως και μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα.

Ήδη Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία μπήκαν από χθες σε μίνι lockdown.

Στη Γερμανία, ανακοινώθηκαν νέοι αυστηροί περιορισμοί που περιλαμβάνουν ακόμα και τους εμβολιασμένους.

Mία μέρα μετά ανακοινώθηκε υψηλός αριθμός κρουσμάτων που φθάνουν τα 50 χιλιάδες.

Τα νυχτερινά κλαμπ κλείνουν, οι μαζικές εκδηλώσεις ακυρώνονται, ενώ προς μεγάλη απογοήτευση των πολιτών δε θα πραγματοποιηθούν ούτε οι παραδοσιακοί πρωτοχρονιάτικοι εορτασμοί.

Κλειστά νυχτερινά κέντρα έχει ανακοινώσει από την πλευρά της η γαλλική κυβέρνηση, από τις 6 Δεκεμβρίου και για τέσσερις εβδομάδες.

Η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 84.272 νέες μολύνσεις της COVID-19, προσεγγίζοντας το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 87.000 κρουσμάτων το Νοέμβριο του 2020. Οι νέες μολύνσεις θα μπορούσαν να υπερβούν τις 100.000.

Στην Ιταλία, τέλος, την τελευταία εβδομάδα τα παιδιά με κορωνοϊό που εισήχθησαν στο νοσοκομείο, αυξήθηκαν κατά 96%, σύμφωνα με την ιταλική Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξετάσει -και πιθανότατα να εγκρίνει- νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/12/2021