Ελλάδα

Κορωνοϊός – «Κόκκινος» συναγερμός για την Όμικρον – Για «εκτόξευση» κρουσμάτων κάνουν λόγο οι ειδικοί

23.12.2021 | 12:57 Eνσωμάτωση

«Κόκκινο» συναγερμό σε κυβέρνηση και επιστήμονες έχει σημάνει η νέα παραλλαγή Όμικρον που έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα, καθώς οι ειδικοί προβλέπουν ότι τις ερχόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Οι προβλέψεις του καθηγητή Τζανάκη για «εκτόξευση» των συνολικών κρουσμάτων λόγω της Όμικρον που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 18.000 λίγο μετά τα Φώτα, μοιάζουν με εφιάλτη.

Ήδη οι επιστήμονες βλέπουν αύξηση στα λύματα και προεξοφλούν επέλαση της Όμικρον. Ο καθηγητής Σαρηγιάννης, ο οποίος δεν είναι μέλος της επιτροπής, ζητά με έκθεση που θα παραδώσει στον πρωθυπουργό άμεσα lockdown.

Μονόδρομος η τρίτη δόση για την αντιμετώπιση της νέας μετάλλαξης λένε οι ειδικοί.

Ατελείωτες ουρές για εμβόλια χωρίς ραντεβού

Εξαιρετικά μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών στην δράση για εμβόλιο χωρίς ραντεβού που πραγματοποιεί η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

«Τελεσίγραφο» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής έδωσε τρεις μήνες προθεσμία στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς για να κάνουν το εμβόλιο, αφήνοντας «παράθυρο» για απολύσεις από το ΕΣΥ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/12/2021