Ελλάδα

Στάθης Παναγιωτόπουλος – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες

22.12.2021 | 17:43 Eνσωμάτωση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Μετά τη διαδικασία του αυτοφώρου και την παράδοσή του στις Αρχές, έγινε γνωστό ότι τις επόμενες ώρες η ΕΛ.ΑΣ θα ερευνήσει τα σπίτια του παρουσιαστή, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δραστηριότητάς του.

«Γιατί δεν τον συνέλαβαν;»

«Οφείλω να πω συγχαρητήρια στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γιατί οι διαδικασίες έγιναν πολύ γρήγορα και η διαδικασία του αυτοφώρου ενεργοποιήθηκε», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος ενός εκ των θυμάτων.

Ωστόσο, «μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι πάγε και παραδόθηκε και δεν πήγαν να τον συλλάβουν. Κάποιος ήθελε να αποφυγαί τις κάμερες που ήταν έξω από το σπίτι του».

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, ο παρουσιαστής σήμερα θα κρατηθεί στο αστυνομικό τμήμα και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα από τον οποίο θα ζητήσει 3ημερη αναβολή της δίκης.

«Αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και θα τον παραπέμψει στο αρμόδιο αυτόφωρο. Θα ζητήσει 3ημερη αναβολή της δίκης για να φτιάξει την απολογία του. Εδώ, το δικαστήριο μπορεί να τον αφήσει ελεύθερο, αλλά όταν υπάρχει κίνδυνος φυγής μπορεί να τον κρατήσει. Δεν είναι εύκολο να τον αφήσει ελεύθερο όταν έχει κάνει και πράξεις να φύγει για το εξωτερικό».

«Μιλάμε για άνθρωπο που έχει κάποιο πρόβλημα. Είναι δυνατού κάποιος να κάνει αυτό το πράγμα;», αναρωτήθηκε ο κ. Λύτρας, τονίζοντας ότι παρόμοιες καταστάσεις θα πρέπει να προβλέπονται και όχι να αλλάζει ο ποινικός κώδικας κάθε φορά που κάτι βγαίνει στη δημοσιότητα.

«Δεν είναι δυνατόν κάθε φορ που εύχεται κάτι στην επικαιρότητα να αλλάζει έτσι ο ποινικός κώδικας. Αυτά πρέπει να προβλεφθούν από πριν».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/12/2021