Ελλάδα

Βόλος – Αρνητής γιατρός κρατούσε ασθενείς στο σπίτι και τους έδινε δικές του θεραπείες

22.12.2021 | 18:05 Eνσωμάτωση

Σοκάρει η δράση ανεμβολίαστου γιατρού στο Βόλο που φέρεται να έκανε κατ’ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς κορωνοϊού και να τους απέτρεπε να πάνε στο νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι θα τους γιατρέψει στο σπίτι.

Μετά την καταγγελία από ασθενή που κατάφερε να ζήσει, αλλά έχασε τη σύζυγό του, η κόρη ενός ζευγαριού, μιλώντας στο Live News περιγράφει πως ο γιατρός τους συμβούλευε να μην πάνε στο νοσοκομείο του Βόλου και τους έδινε τις δικές του αγωγές κορωνοϊού.

«Ο συγκεκριμένος γιατρός τους απέτρεψε να πάνε στο νοσοκομείο, τους έδωσε αντιβίωση, κορτιζόνες ενέσεις στο σπίτι και οξυγόνο, λέγοντας ότι είναι σαν να έχει διπλή πνευμονία η μαμά μου, ένας πνεύμονας πρόβλημα ο μπαμπάς μου και με αυτά που τους έδινε θα γίνουν καλά» ανέφερε η κόρη θυμάτων κορωνοϊού.

Ακόμα και όταν η 66χρονη αισθανόταν την ανάσα της να σβήνει και το οξυγόνο της να λιγοστεύει, ο γιατρός επέμενε να παραμείνουν σπίτι.

«Η μητέρα μου είπε να πάνε στο νοσοκομείο, μήπως να βγάλουν και ακτινογραφία. «Όχι», είπε ο γιατρός σας ακροάστηκα εγώ λέει. Θα τους γιατρέψει εκείνος. Πήρε από 50 ευρώ στον καθένα στο σύνολο 100. Με αποτέλεσμα το οξυγόνο να πέφτει, να πέφτει μέχρι που έφτασε 75 και πήγαν στο νοσοκομείο. Απλά ήταν αργά όταν πήγανε».

Ο παθολόγος που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, προσέγγιζε ανεμβολιάστους ασθενείς δηλώνοντας ο γιατρών Αγίων και μοναχών του Αγίου Όρους. Φέρεται να προσέγγιζε ανεμβολιάστους ασθενείς και να τους χορηγούσε αυτή τη συνταγή ως θεραπεία του κορωνοϊου.

«Του έδινε αντιβίωση, τους έδωσε τις βιταμίνες και τους έδωσε ενέσεις πηκτικές, αυτές που κάνουμε για το αίμα, μέσα στην κοιλιά έφτιαχνε και του έκανε και κάτι ενέσεις πίσω για την πνευμονία» εξήγηση ανιψιός θυμάτων.

Τον γιατρό τους τον σύστησε μια φίλη, ως κορυφαίο επιστήμονα με αποτέλεσμα να τον εμπιστευτούν και να μην ακούσουν τις συμβουλές του οικογενειακού τους γιατρού.

«Πήγε ο δικός τους ο γιατρός, τους είπε αν σε δύο μέρες δεν πέσει ο πυρετός θα φύγετε λέει και θα πάτε στο νοσοκομείο. Το ίδιο τους είχα πει και εγώ από εδώ πάλι. Το αποτέλεσμα, βρήκαν από μία φίλη της κυρίας εκεί πέρα και τους λέει θα σας συστήσω εγώ τον γιατρό αυτό, να μπει στο σπίτι και δεν θα πάτε καθόλου νοσοκομείο και το αποτέλεσμα πάνε τα παλικάρια» είπαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Ο γιατρός που με ομιλίες του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης τάσσεται κατά του εμβολίου, έχει κληθεί σε απολογία από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/12/2021