Ελλάδα

Κορωνοϊός – Αυστηρά μέτρα τύπου lockdown ζητούν οι ειδικοί για περιορισμό της «Ο»

22.12.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας για τη μετάλλαξη Όμικρον, ενώ δεν λείπουν πλέον και οι φωνές επιστημόνων που θεωρούν αναπόφευκτο ένα lockdown μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Οι φόβοι ότι η «Όμικρον» κρύβεται ήδη μέσα στην κοινότητα επιβεβαιώνονται, καθώς εντοπίστηκε τυχαία στα λύματα της Θεσσαλονίκης, σε δείγμα της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι ήδη στη Θεσσαλονίκη υπάρχει διασπορά της νέας μετάλλαξης.

Έως τα Φώτα τα κρούσματα της Όμικρον θα φτάσουν τις 3.500 προειδοποιεί μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Τζανάκης.

«Για παράδειγμα, αν υπάρχουν 100 κρούσματα αναμένεται ανάλογη αύξηση, ενώ εάν έχουμε 200 ή και 500 κρούσματα, τότε το νούμερο ανεβαίνει πολύ περισσότερο. Ο χρόνος διπλασιασμού είναι πολύ μικρός και …. ίσως τα Φώτα κρούσματα της Όμικρον να φτάσουν τα 3.500».

«Μονόδρομος το lockdown»

Ήδη οι επιστήμονες βλέπουν αύξηση στα λύματα και προεξοφλούν επέλαση της Όμικρον. Ο καθηγητής Σαρηγιάννης, ο οποίος δεν είναι μέλος της επιτροπής, ζητά με έκθεση που θα παραδώσει στον πρωθυπουργό άμεσα lockdown.

«Τελεσίγραφο» στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ο υπουργός Υγείας αφού επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού μετά τις γιορτές, έδωσε τρεις μήνες προθεσμία στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να κάνουν το εμβόλιο, αφήνοντας παράθυρο για απολύσεις από το ΕΣΥ.

Αναποτελεσματικά τα μονοκλωνικά για την «Όμικρον»

Σχεδόν όλα τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιηθεί έως τώρα για την αποτροπή της σοβαρής λοίμωξης Covid-19, φαίνονται να μην έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα έναντι της «Όμικρον», σύμφωνα με τις πρώτες εργαστηριακές μελέτες.

Με την μετάλλαξη να σαρώνει ολόκληρο τον κόσμο, οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τέταρτη δόση του εμβολίου.

Έρευνα για λογαριασμό του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών καταγράφει την αγωνία των πολιτών. Το 70% ανησυχεί ότι θα νοσήσει από την Όμικρον και το 43% ζητά πιο αυστηρά μέτρα για να ανακοπεί η ξέφρενη πορεία της νέας παραλλαγής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2021