Ελλάδα

Πάτρα – Οχτώ νεκροί από κορωνοϊό σε γηροκομείο – Οι 7 ήταν ανεμβολίαστοι

21.12.2021 | 20:07 Eνσωμάτωση

Μια ιστορία φρίκης αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ώρες στην Πάτρα. Οχτώ ηλικιωμένοι τρόφιμοι σε γηροκομείο έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό και όπως αποδείχθηκε οι 7 από αυτούς ήταν ανεμβολίαστοι. Συγγενείς τους καταγγέλουν στο Μέγκα την διεύθυνση του οίκου ευγηρίας για ελλιπή ενημέρωση ενώ όπως λένε ανάμεσα στους εργαζόμενους υπήρχαν και ανεμβολίαστοι αρνητές κάτι το οποίο είναι παράνομο μετα απο νομοθετική παρέμβαση του Αυγούστου.

Εικοσιεννέα εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι θετικοί στον κορωνοϊό σε ιδιωτικό γηροκομείο της Πάτρας . Οι 8 ηλικιωμένοι δεν τα κατάφεραν. Οι 7 από αυτούς ήταν ανεμβολίαστοι.

Ο γιος ηλικιωμένης που κατέληξε πριν από λίγες ημέρες ξεσπά μιλώντας στο MEGA και καταγγέλει, ότι υπήρχαν και αρνητές ανάμεσα στους εργαζόμενους.

«Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού είναι εμβολιασμένοι. Όλοι όμως δεν ήταν. Ήταν κάποιοι αρνητές. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ευθύνονται αυτοί», ανέφερε ο γιος μίας ηλικιωμένης.

Τις τελευταιες ημέρες όπως λέει στο MEGA η ενημέρωση από το γηροκομείο στους συγγενείς ηταν ελλιπής.

«Δεν είχαμε νεα της. Δεν ήταν εμβολιασμένη όχι δυστυχώς, δεν σήκωναν το τηλέφωνο», καταγγέλουν.

Ερωτήματα για την τραγωδία

Ο θάνατος 8 ηλικιωμένων από κορωνοϊό στη μονάδα φροντίδας, έχει προκαλέσει αναπάντητα ερωτήματα. Πώς ανάμεσα στα θύματα υπήρχαν 7 ανεμβολίαστοι, αφού σύμφωνα με τον νόμο από τις 16 Αυγούστου είναι υποχρεωτικό εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι να είναι εμβολιασμένοι;

«Οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι ήταν στη μονάδα πριν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους φιλοξενούμενους και δεν μπορούσαν να τους απομακρύνουν», αναφέρουν πηγές του υπουργείου πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Είχε γίνει έλεγχος στη μονάδα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ανεμβολίαστοι και αν ναι, πότε ήταν η τελευταία φορά ?

Όπως δήλωσε ο αντπεριφερειαρχης Αχαιας είχε ζητήσει από την ανεξαρτητη αρχη να διενεργήσει έλεγχο στο γηροκομείο κατι που είχε γίνει τουλάχιστον 4 φορές.

Το τρίτο ερώτημα που προκύπτει είναι πώς ο ιός μπήκε στο γηροκομείο ? Τα ενδεχόμενα είναι δύο, είτε τον μετέφερε συγγενής, είτε εργαζόμενος, με πιθανότερο το δεύτερο ενδεχόμενο, γιατί οι συγγενείς στο επισκεπτήριο σύμφωνα με το νόμο πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν κάνει υποχρεωτικά rapid test.

Από τις 19 Νοεμβρίου υπήρχαν τα πρώτα κρούσματα. Οι μισοί ηλικιωμένοι, περίπου 70 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με τους ανεμβολίαστους τρόφιμους αλλά και εργαζόμενους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/12/2021