Κόσμος

Κορωνοϊός – Νέο επίκεντρο της Όμικρον οι ΗΠΑ – Ανακοινώθηκε το πρώτο θύμα της νέας μετάλλαξης

21.12.2021 | 12:57 Eνσωμάτωση

Νέο επίκεντρο της Όμικρον οι ΗΠΑ, μετά τη διαπίστωση ότι σε ολόκληρη τη χώρα το ποσοστό των κρουσμάτων ξεπερνά το 73%, ενώ κατεγράφη και ο πρώτος θάνατος από τη νέα παραλλαγή. Ο Τζο Μπάιντεν δεν αναμένεται να προχωρήσει σε lockdown, ωστόσο θα ανακοινώσει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων. Την ίδια στιγμή επικρατεί ανησυχία στο επιτελείο του, καθώς έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα. Το πρώτο τεστ που έκανε, πάντως, ήταν αρνητικό.

Δέκα μέρες πριν την Πρωτοχρονιά παραλλαγή Όμικρον είναι πλέον η επικρατούσα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Νέα Υόρκη το νέο στέλεχος αποτελεί το 90 % των νέων κρουσμάτων, σε ολόκληρη τη χώρα το ποσοστό ξεπερνά το 73 %. Στο Τέξας καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενή που είχε προσβληθεί από την μετάλλαξη που πρωτοεμφανίστηκε λιγότερο από ένα μήνα πριν.

Παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ο Τζο Μπάιντεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής lockdown. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα σχέδιο για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον με ενίσχυση των εμβολιασμών και χορήγηση της τρίτης δόσης.

Οι ειδικοί ανησυχούν ότι οι οικογενειακές συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα ενισχύσουν τη μετάδοση της παραλλαγής.

Και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τις συγκεντρώσεις πολλών ατόμων ενόψει των εορτών.

Στη Βρετανία ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/12/2021