Κόσμος

Κορωνοϊός – Ξεκίνησε ο «χορός» των lockdown στην Ευρώπη λόγω της Όμικρον  

21.12.2021 | 12:56 Eνσωμάτωση

Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον σε όλη την Ευρώπη προκαλεί τρόμο στις πρωτεύουσες οι οποίες μία - μία αρχίζουν να επιβάλλουν νέα περιοριστικά μέτρα και lockdown.

Ενώ περιμέναμε τον Ιανουάριο να έχει επικρατήσει πλήρως η νέα μετάλλαξη στην Ευρώπη, τελικά φαίνεται ότι στις περισσότερες χώρες θα έχει επικρατήσει μέχρι τέλη Δεκεμβρίου.

Οι Βρυξέλλες δε γνωρίζουν ακόμη πώς θα αντιδράσει ο πληθυσμός στη νέα μετάλλαξη και συνεπώς δεν βλέπουν αρνητικά τα νέα lockdown μέχρι να δούμε τι γίνεται με τα εμβόλια.

Το «χορό» των lockdown ξεκίνησε το σαββατοκύριακο η Ολλανδία. Την ίδια ώρα, η Γερμανία σήμερα αποφασίζει μίνι lockdown και διάφορα σχέδια έκτακτης ανάγκης, η Μεγάλη Βρετανία έχει παρόμοιες σκέψεις, ενώ το Βέλγιο αύριο αποφασίζει τι δρόμο θα ακολουθήσει δεδομένου ότι όλες οι γειτονικές χώρες κλείνουν.

Ο βελγικός Τύπος αναφέρει ότι μάλλον πάμε σε γενικό lockdown όπως της Ολλανδίας και στο Βέλγιο.

Η Σλοβακία αφαιρεί άδειες σε γιατρούς που παραπληροφορούν για την πανδημία

Στο μεταξύ η Σλοβακία σκληραίνει την στάση της απέναντι στους γιατρούς που παραπληροφορούν για την πανδημία, απειλώντας μέχρι και με αφαίρεση της άδειάς τους.

Ήδη έχει αφαιρεθεί η άδεια ενός γιατρού ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα για άλλους 4. Η κυβέρνηση ζήτησε από τα ΜΜΕ να μην αναδημοσιεύουν τις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο στις οποίες αμφισβητούν την ύπαρξη του COVID-19 και ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια είναι απάτη.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής την περασμένη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να σκληρύνουν την στάση τους απέναντι στην παραπληροφόρηση για την πανδημία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/12/2021