Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – «Έκρηξη» στα ποσοστά έφερε η εκλογή Ανδρουλάκη – Τα νέα δεδομένα

19.12.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Ο νέος παίκτης που μπήκε στο πολιτικό σκηνικό, ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκαλεί ισχυρές ανακατατάξεις.

Πλέον το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται μία ανάσα από τη δεύτερη θέση, αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC, έχει πλέον διαφορά μόλις 4 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέβηκε 6 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας.

Η δημοσκόπηση δίνει 33% στη ΝΔ έναντι 19,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει άνοδο 6 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας και βρίσκεται πλέον στο 15,2%.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 5,3%, Ελληνική Λύση 4,6% και ΜέΡΑ25 με 2,1%.

Δεύτερος σε δημοτικότητα ο Ανδρουλάκης

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 52,1% θετικές γνώμες ενώ δεύτερος εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 46,4%.

Στην τρίτη θέση είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 31,8%, αφήνοντας πίσω του τον Αλέξη Τσίπρα με 30,2% θετικές γνώμες.

Ακολουθούν οι Γιάνης Βαρουφάκης με 19,1% και Κυριάκος Βελόπουλος 14,9%.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης είχαν μία σύντονη συνάντηση στη Βουλή μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και συμφώνησαν να συναντηθούν μετά την περίοδο των εορτών.

«Η μελέτη δεν πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου»

Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα δεν έφτασε ποτέ στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζει, μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ξανά την παραίτηση του πρωθυπουργού.

«Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει φτάσει, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμιά επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου. Στο υπουργείο Υγείας αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι επίσημη κατάθεση δεν υπάρχει. Αν έχει οποιαδήποτε συζήτηση σε οποιοδήποτε επίπεδο αυτός που το επικαλείται να βγει να πει πού έγινε γίνει».

«Η μελέτη δείχνει ότι το ΕΣΥ παραμένει ανοχύρωτο, ότι χρειάζεται εδώ και τώρα ενίσχυση. Ακριβώς για αυτό συνεχίζει να λέει ψέματα ο κ. Μητσοτάκης και δυσκολεύεται τόσο πολύ να βρει έναν αυτοφωράκια (…)», είπε από τη μεριά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/12/2021