Κόσμος

Ποια μέτρα ισχύουν σε ευρωπαϊκές χώρες ενόψει των Χριστουγέννων

19.12.2021 | 21:29 Eνσωμάτωση

Με την σκιά της Όμικρον να πλανάται πάνω από την Ευρώπη, κυβερνήσεις έλαβαν έκτακτα μέτρα σε αρκετές χώρες.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο η είσοδος στους κλειστούς χώρους είναι εφικτή μόνο για εμβολιασμένους από την περασμένη εβδομάδα, ενώ η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς και τους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική, την ώρα που η αρμόδια επιτροπή σχεδιάζει να «φέρει» νωρίτερα την επιβολή αυστηρότερων μέτρων.

Στο Παρίσι, που ανακοινώθηκε η ακύρωση των χριστουγεννιάτικων υπαίθριων εκδηλώσεων, η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους συνεχίζεται, όπως και η είσοδος σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους. Παράλληλα, τα κέντρα διασκέδασης παραμένουν κλειστά και δεν αναμένεται να ανοίξουν πριν το τέλος Ιανουαρίου.

Στη Βιέννη, τα καταστήματα και η εστίαση είναι «λειτουργούν» μόνο για εμβολιασμένους, ενώ και εκεί δεν είναι ανοιχτά τα κέντρα διασκέδασης.

Στη Ρώμη η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ η εστίαση λειτουργεί μόνο για εμβολιασμένους. Την ίδια ώρα οι χριστουγεννιάτικες αγορές θα παραμείνουν ανοιχτές, με αυστηρότερα μέτρα, ενώ η κυβέρνηση Ντράγκι εξετάζει την εφαρμογή νέων μέτρων ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/12/2021