Ελλάδα

Αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα ο αρνητής δικηγόρος

15.12.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα βρίσκεται πλεόν ο γνωστός αρνητής δικηγόρος που φέρεται να συμβούλευε την 54χρονη γυναίκα να μην διασωληνωθεί, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή προσπαθούσε να την πείσει να διασωληνωθεί.

Με την ιδιότητα του υπόπτου για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης.

Γνωστός αρνητής του κορωνοϊού ο Νίκος Αντωνιάδης κατηγορείται ότι τηλεφωνικά συμβούλευε 54χρονη νοσηλευόμενη με covid να μην επιτρέψει στους γιατρούς να τη διασωληνώσουν. Η άτυχη γυναίκα κατέληξη στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού». Βγαίνοντας από τα δικαστήρια ο αρνητής δικηγόρος πέρασε στην αντεπίθεση.

«Είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί ορθώς. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη διασωλήνωσης. Την ένδειξη αυτή την είχε στις 12 το μεσημέρι της 22ας Αυγούστου, αλλά την διασωλήνωσαν στις 8 το βράδυ. Ζητώ να ερευνηθεί η ευθύνη του “Ευαγγελισμού” για την 8ωρη καθυστέρηση» υποστήριξε ο κ. Αντωνιάδης.

Ο αρνητής δικηγόρος δηλώνει ότι δεν απέτρεψε την ασθενή από τη διασωλήνωση, περιγράφει όμως την τηλεφωνική συνομιλία μαζί της, δίνοντας την εικόνα…τηλεφωνικής ιατρικής διάγνωσης

«Μου στέλνει στις 21 Αυγούστου τα ξημερώματα μήνυμα: “Βοηθήστε με θέλουν να με διασωληνώσουν με το ζόρι”. Την απάντησα να μου πει ποιες ήταν οι τιμές του οξυγόνου» ανέφερε, ενώ στο ερώτημα ως τι το ζήτησε απάντησε: «Έχω τελειώσει ιατρική και έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Ιταλία. Μα αστιεύεστε; Εγώ έχω σώσει πολύ περισσότερο κόσμο από ότι οι γιατροί».

Ετοίμαζαν και άλλες «συλλήψεις»

Την ίδια ώρα, αποκαλυπτικές για τη δράση των αυτοαποκαλούμενων «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» είναι οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πρώην μέλος της οργάνωσης που κατοικεί στη Μυτιλήνη αποκαλύπτει ότι από την Αθήνα ο αρχηγός τους -το όνομα του οποίου είναι σε γνώση του MEGA- πίεζε να συλλάβουν τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής τους.

«Μας προέτρεπε να συλλάβουμε εδώ τον αστυνομικό διευθυντή Λέσβου. Να πετάξουμε σε ένα καλάθι τον Μητροπολίτη κτλ. Εκεί εμείς αυτά τα πράγματα δεν τα δεχτήκαμε διότι άλλα μας έλεγε. Μας κορόιδεψε, δεν μας είχε πει ποτέ ότι εμείς ότι θα πάμε να συλλαμβάνουμε ανθρώπους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που ελέγχονται πλέον από τις Αρχές για τη δράση τους, εμφανίζονται ως μια στρατιωτικά δομημένη οργάνωση, που έχει όμως και πολιτικό σκέλος.

Ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης είναι ο άνθρωπος που αυτοσυστήνεται ως ο αρχηγός τους στην Ελλάδα, ενώ ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος ως ο Συνταγματάρχης, που μάλιστα ποζάρει στον φωτογραφικό φακό με το όπλο στο χέρι. «Κι επειδή υπάρχουν φωτογραφίες; Ο πατέρας σου δεν έχει με μία καραμπίνα όπλο; Με ένα δίκανο ο παππούλης σου δεν έχει;» υποστήριξε.

Μητροπολίτης Γερμανός: «Αυτόχειρες οι αρνητές»

Την ίδια στιγμή λάβρος κατά των αντιεμβολιαστών εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Ηλείας, χαρακτηρίζοντάς τους αυτόχειρες, ενώ από το στόχαστρό του δεν γλύτωσαν και οι αρνητές κληρικοί.

«Οι αντιεμβολιαστές κληρικοί, που δείχνουν στους ενορίτες τους καλοί κληρικοί, δεν είναι καλοί και αληθινά ευσεβείς, αλλά υποκρίνονται τους ευσεβείς για να έχουν οπαδούς να τους ακολουθούν σ’ό,τι τους λένε θα υπακούουν. Τους πεθαμένους από τον κορωνοϊό κληρικούς και λαϊκούς τους θεωρώ αυτόχειρας και ούτε στην κηδεία τους πηγαίνω» τόνισε.

Πάντως οι αρχές έχοντας διαπιστώσει ότι οι θεματοφύλακες έχουν πλέον πυρήνες σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για να ξηλώσουν κάθε παραφυάδα των αρνητών της πανδημίας με… στρατιωτική περιβολή.

Κανονικά η δίκη του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον δικηγόρο των αρνητών Νίκο Αντωνιάδη, καθώς μεταξύ άλλων σημειώνει ότι η συμπεριφορά του είναι επικίνδυνη, ενώ προσθέτει ότι είναι αναληθή και αβάσιμα όσα ισχυρίζεται για τα εμβόλια.

Παράλληλα, προσθέτει ότι μπορεί να προκαλέσει πανικό στους πολίτες και ανασφάλεια για το δημόσιο σύστημα υγείας με τα όσα αναφέρει στα μηνύματά του στο διαδίκτυο.

Επίσης, σημειώνει πως αν αυτά που υποστηρίζει υιοθετηθούν ακόμα και από μια μικρή ομάδα πολιτών, τότε είναι δυνατό να δημιουργήσουν γενικευμένη εξάπλωση του ιού.

Έτσι, η δίκη του δικηγόρου για τα δύο κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, και συγκεκριμένα για συνέργεια σε θανατηφόρα έκθεση και συνέργεια σε παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό, καθώς και για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 14 Ιανουαρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/12/2021