Ελλάδα

Θεματοφύλακες του Συντάγματος – Προφυλακίστηκαν 3 από τους 11 για την αρπαγή του γυμνασιάρχη – Πώς περιγράφει ο ίδιος την επίθεση

14.12.2021 | 13:10 Eνσωμάτωση

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν 11 συλληφθέντες που αυτοαποκαλούνται θεματοφύλακες του Συντάγματος.

Προκλητικοί στις απολογίες τους, επιχείρησαν να δικαιολογήσουν όσα έκαναν λέγοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να απαγάγουν τον γυμνασιάρχη, ο οποίος ωστόσο ακόμη και σήμερα δείχνει τις πληγές στα χέρια του από τις χειροπέδες.

Ο διευθυντής του σχολείου περιγράφει τη μέθοδο με την οποία έδρασαν οι 11 απαγωγείς του, οι οποίοι κυριολεκτικά του έστησαν καρτέρι από τα ξημερώματα.

Ο γυμνασιάρχης ξεκαθαρίζει ότι θυμάται πολύ καλά τα 11 πρόσωπα που συμμετείχαν στην έφοδο και απαγωγή του από το σχολείο.

«Δεν ήμουν εκεί»

Ο απόστρατος αστυνομικός, πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, που στη σελίδα του στο Facebook δηλώνει περήφανα θεματοφύλακας του Συντάγματος, κατά την απολογία του αρνήθηκε, όπως αποκαλύπτει το MEGA, την… ίδια του την ύπαρξη.

Το θέμα προκάλεσε και παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που θα διερευνήσουν αν έχουν διαπραχθεί σειρά αξιόποινων πράξεων όπως εγκληματική οργάνωση, κακουργηματική οπλοφορία, διέγερση σε ανυπακοή και παράνομη οπλοχρησία.

Προφυλακίστηκαν 3 από τους 11 για την αρπαγή του γυμνασιάρχη

Τρεις από τους έντεκα που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος» κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την πρωτοφανή επίθεση στον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προφυλακιστέοι κρίθηκαν με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ένας κάτοικος Ημαθίας 66 ετών και δύο ακόμη άνδρες 41 ετών.

Σε όλους τους υπόλοιπους επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μετρά, να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να μην πλησιάσουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.

Σε έναν άντρα και μία γυναίκα επιβλήθηκε επιπλέον η καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/12/2021