Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης – Επισκέφτηκε τις πυρόπληκτες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια

14.12.2021 | 13:01 Eνσωμάτωση

Ο πρωθυπουργός από το πρωί επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που το καλοκαίρι έζησαν τον εφιάλτη της πυρκαγιάς.

Πρώτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο λιμάνι της Αιδηψού, όπου ενημερώθηκε για το σχέδιο συνολικής αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η μεταφορά του εμπορικού και ακτοπλοϊκού λιμένα βορειότερα και η μετατροπή του υφιστάμενου σε αμιγώς τουριστικό και αλλιευτικό ενώ θα αναβαθμιστούν τουριστικά και τα 10 λιμάνια στη Βόρεια Εύβοια.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους τοπικούς παράγοντες και υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι οι συνθήκες ήταν ακραίες και η πρώτη υποχρέωση της Πολιτείας ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά της περιουσίας.

«Δυστυχώς το φυσικό περιβάλλον δεν καταφέραμε να το προστατεύσουμε», είπε σημειώνοντας πως η παρέμβαση που δρομολογείται δεν έχει προηγούμενο και είναι ευκαιρία για να αναγεννηθεί ο τόπος.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς στην Ιστιαία όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας από τον επικεφαλής της επιτροπής Σταύρο Μπένο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/12/2021