Κόσμος

Κορωνοϊός – Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει σκέψεις για lockdown στη Βρετανία

14.12.2021 | 12:59 Eνσωμάτωση

Αγώνας δρόμου στη Βρετανία για την αποφυγή του lockdown της τελευταίας στιγμής λόγω της ραγδαίας έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον. Μετά την ανακοίνωση του πρώτου θανάτου από τη νέα μετάλλαξη, τα κρούσματα της Όμικρον διπλασιάστηκαν τις τελευταίες 48 ώρες και η κυβέρνηση Τζόνσον σκέφτεται να κλείσει τα μπαρ τις μέρες των εορτών αν δεν προχωρήσουν γρήγορα οι ενισχυτικές δόσεις.

200 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα της μετάλλαξης Όμικρον καταγράφονται στη Βρετανία, ενώ ειδικά μετά το θάνατο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός οι μολύνσεις διπλασιάστηκαν.

79 κυβερνητικοί βουλευτές σχεδιάζουν ανταρσία ώστε να μην περάσουν τα μέτρα του plan Β που θέλουν την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού στους κλειστούς χώρους.

Αν γίνει αυτό, ο Τζόνσον δεν αποκλείεται να κλείσει τα νυχτερινά κέντρα μέσα στις γιορτές.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το τραγικό ορόσημο των 800 χιλιάδων θανάτων από τον κορωνοϊό, ενώ αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα της Όμικρον.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το τραγικό ορόσημο των 800.000 θανάτων εξαιτίας επιπλοκών της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός, ενώ τα κρούσματά του ξεπέρασαν τις πρώτες πρωινές σήμερα τα 50 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), το 75% των ανθρώπων που έχουν πεθάνει από τον ιό στις Ηνωμένες Πολιτείες – ή περίπου 600.000 από τους σχεδόν 800.000 που έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής – ήταν 65 ετών και άνω.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/12/2021