Ελλάδα

Κορωνοϊός – Σε καθεστώς τρομοκρατίας μητέρα δύο ανηλίκων

14.12.2021 | 17:27 Eνσωμάτωση

Συγκλονίζει καταγγελία μητέρας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, που έκλεισε ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών της «στα κρυφά» από τον αρνητή – σύζυγό της, αλλά τρέμει για τις συνέπειες.

«Δεν είμαστε εν διαστάσει. Βέβαια από τότε με το θέμα του κορωνοϊού άρχισαν πολλά θέματα, φαντάζομαι σε πολλές οικογένειες. Και τώρα μου είπε πως αν τα παιδιά τα εμβολιάσω θα με σκοτώσει», κατήγγειλε η μητέρα των δύο ανήλικων.

Την ώρα που οι ειδικοί διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους πως τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν, η εν λόγω μητέρα δύο παιδιών 5 και 7 ετών, βρίσκεται σε νομικό αδιέξοδο.

«Εγώ είμαι πλήρως εμβολιασμένη. Έχω δύο παιδιά στο νήπιο και στο δημοτικό. Έχω πρόβλημα διότι ο σύζυγος είναι αρνητής και αντιεμβολιαστής και ο νόμος δε με καλύπτει όσον αφορά ότι εγώ θέλω να εμβολιάσω τα παιδιά μου», συνεχίζει.

Άκαρπες οι προσπάθειες και του παιδιάτρου, ο οποίος επιχείρησε να μεταπείσει τον αρνητή πατέρα.

«Ο παιδίατρος μας είναι κάθετος ότι πρέπει να εμβολιαστούμε κι ότι έχουν αργήσει ήδη τα παιδιά να εμβολιαστούν.
-Τι απαντά ο άντρας σας στον παιδίατρο;
Τίποτα, (ο σύζυγος) μου είπε ότι τα παιδιά δεν θα εμβολιαστούν», συμπληρώνει.

Σε καθεστώς τρομοκρατίας και η πεθερά της, καθώς ο αρνητής γιος της, απειλεί τη σωματική της ακεραιότητα στην περίπτωση που εμβολιαστεί.

«Όχι δεν την εμβολιάζει τη μαμά του. Με πήρε η πεθερά μου και μου είπε ότι «κι εμένα θα με σκοτώσει αν εμβολιαστώ. Άρα η πεθερά μου θα πάει κρυφά τώρα να το κάνει. Είναι εντελώς ανεμβολίαστη με προβλήματα καρδιάς και με χειρουργείο πρόσφατο της είπε «δεν θα εμβολιαστείς ούτε εσύ»», λέει η μητέρα των ανήλικων.

«Έκλεισα κρυφά ραντεβού για τα παιδιά. Με καλύπτει ο νόμος;»

Παρά τις απειλές, η μητέρα αποφάσισε να κλείσει το ραντεβού για τα ανήλικα παιδιά μη γνωρίζοντας αν την καλύπτει ο νόμος σε περίπτωση που ο σύζυγος κινηθεί νομικά.

«Υποτίθεται λέει θέλει τη συγκατάθεση και των δύο γονέων, εγώ το έκανα από μόνη μου άρα στην ουσία έχω παρανομήσει. Δηλαδή εγώ τα δήλωσα τα παιδιά μου για τις 29 Ιανουαρίου αλλά θα είναι και η ημερομηνία που θα αναγκαστώ να του το πω», αναφέρει η μητέρα των παιδιών.

Όπως υποστηρίζει αποκλειστικά στο LIVE NEWS, ο σύζυγος της είναι εκ πεποιθήσεως αρνητής τόσο του εμβολίου όσο και του ιού.

«Η άποψή του είναι ότι εκείνοι που πιστεύουν στον Θεό, δε θα νοσήσουν. Θεωρεί ότι θα πεθάνουμε οι εμβολιασμένοι και θα μείνουνε αυτοί όλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όταν θα του το πω, θα γίνει μεγάλη ιστορία και δε θα είμαι κατοχυρωμένη για το αν έκανα το σωστό. Φοβάμαι όμως αν ο νόμος εμένα μου λέει ότι σαν μαμά έχεις κάθε δικαίωμα να τα εμβολιάσεις ακόμα κι αν ο πατέρας δε θέλει», κατέληξε η μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών.

Τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα στην περίπτωση διαζευγμένων γονέων εκεί όπου θα αποφάσιζε ο γονιός που ασκεί την επιμέλεια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, απαιτείται άμεσα μια επίσημη απάντηση.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/12/2021