Κόσμος

Τουρκία – Βάφτισε… «τούρκικη υφαλοκρηπίδα» ο Τσαβούσογλου

14.12.2021 | 18:45 Eνσωμάτωση

Την ώρα που οι Τούρκοι πολίτες στέκονται στις ουρές με δάκρυα στα μάτια για ένα κομμάτι ψωμί, η τούρκικη κυβέρνηση ανανέωσε τη Navtex για το Ορούτς Ρέις, και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να... βαφτίζει υφαλοκρηπίδες.

Η κατάσταση της τούρκικης οικονομίας επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα με τους πολίτες να στέκονται στις ουρές, προκειμένου να αγοράσουν ψωμί. Με δάκρυα στα μάτια δηλώνουν πως αυτοί που τούς έφτασαν σε αυτό το σημείο εξαθλίωσης, θα έπρεπε να «ντρέπονται».

«Σε όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση δεν τους χαρίζω τίποτα. Μας ρεζίλεψαν», δήλωσε ένας Τούρκος πολίτης.

«Πρέπει να ντραπούν όσοι έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Ο κόσμος περιμένει στη σειρά για λίγο ψωμί και αυτοί μας κουνάνε το δάχτυλο», ανέφερε ένας άλλος πολίτης με δάκρυα στα μάτια.

Πέταξαν πορτοκάλια στην Βουλή

Σημάδια παρακμής στην τούρκικη Βουλή με επεισόδιο που σημειώθηκε από βουλευτή ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την ακρίβεια, πετώντας πορτοκάλια την ώρα της συνεδρίασης.

Βάφτισε… «τούρκικη υφαλοκρηπίδα» το τεμάχιο 5 της κυπριακής ΑΟΖ ο Τσαβούσογλου

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διεμήνυσε στην τούρκικη Βουλή πως έχει υποσχέσεις από τις ΗΠΑ και το Κατάρ, ότι δε θα πάνε να τρυπήσουν στο τεμάχιο 5 το οποίο αποδόθηκε από την κυπριακή δημοκρατία.

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού έγιναν την στιγμή που η αρμόδια υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα, ξεκινούν τα γεωτρύπανα στο τεμάχιο 10 της κυπριακής  ΑΟΖ, Exxon Mobil και Qatar Petroleum.

«Συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο στο πεδίο και στο τραπέζι για να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο. Φέτος, η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησαν να στείλουν ερευνητικά πλοία με σημαία 3ης χώρας στην υφαλοκρηπίδα μας 6 φορές, και κάθε φορά τα αποτρέπαμε χάρη στην επαφή μας με τις αρμόδιες χώρες και την παρουσία των ενόπλων δυνάμεών μας στο πεδίο», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/12/2021