Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης – Η «ομάδα κρούσης» του νέου προέδρου του ΚΙΝ. ΑΛ

14.12.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε και τις επιλογές του για τα κεντρικά πόστα στη Βουλή, προτείνοντας για τη θέση του Προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας, τον βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη.

Ενωτικός μετά την εσωκομματική ένταση της εκλογικής διαδικασίας αλλά και σε υψηλούς τόνους απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κοινοβουλευτική ομάδα στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Τώρα που γίνεται φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, ας δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε την μεγάλη ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε για επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη.

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίστηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης και αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος η Νάντια Γιαννακοπούλου. Για τη θέση του γραμματέας της Κ.Ο. από τον νέο πρόεδρο προτάθηκε η βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

«Δεσμεύομαι ότι η ΚΟ θα είναι η εμπροσθοφυλακή της καινούργιας μεγάλης καινούργιας πλειοψηφικής παράταξης για τον λαό και την πατρίδα», ανέφερε η κ. Λιακούλη.

Αναπληρωτής γραμματέας ορίστηκε ο βουλευτής β’ Θεσσαλονίκης,  Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ο κ. Ανδρουλάκης φωτογραφήθηκε με την ομάδας κρούσης που επέλεξε να δίνει τη μάχη της βουλής ενώ έδωσε καθαρό στίγμα για την επόμενη ημέρα στην παράταξη.

Τον νέο πρόεδρο υποδέχθηκε στη Βουλή ο πρώην πλέον γραμματέας της ΚΟ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Πλέον, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί εδώ με έναν κοινό και αδιαπραγμάτευτο στόχο: Να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη. Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη ελπίδας», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Το κλίμα στα έδρανα έδειξε πως τουλάχιστον για την ώρα, η σκόνη της εκλογικής αντιπαράθεσης κατακάθισε για τα καλά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου να δίνουν θερμά τα χέρια.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης χαιρετήθηκε και με τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος τον στήριξε στον δεύτερο γύρο αλλά και με τον Χάρη Καστανίδη.

«Να δημιουργήσουμε ένα κόμμα ανοιχτό και σύγχρονο, μακριά από πελατειακές και καθεστωτικές νοοτροπίες, να ανανεωθούμε. Να μείνουμε ενωμένοι. Να διασφαλίσουμε την πολιτική μας αυτονομία με ένα αξιόπιστο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα. Την εντολή αυτή οφείλουμε να την σεβαστούμε όλοι μας και πρώτος απ’ όλους εγώ», συμπλήρωσε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ. ΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άνοιξε διπλό μέτωπο απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας δριμεία κριτική στα δύο κόμματα στους τομείς της οικονομίας της εξωτερικής πολιτικής και της πανδημίας.

«Γιατί όμως η κοινωνία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρουν τις εξελίξεις στο Κίνημα μας; Γιατί κουράστηκε από δύο κόμματα που επενδύουν στη διαίρεση, στην ανασφάλεια και στις άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις. και όλα αυτά μέσα σε μια πανδημία που φανερώνει την ατολμία της κυβέρνησης, αλλά και την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταποκριθεί με σοβαρότητα στις περιστάσεις», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρώτη άσκηση ισορροπίας οι επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη, με τα πρόσωπα που επελέγησαν. Το κλίμα ήταν ενωτικό στην Κ.Ο. ενώ ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, διεμήνυσε χαρακτηριστικά: «Σας θέλω όλους συνεργάτες», δήλωσε.

Από το Σάββατο που κορυφώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό με τον Μιχάλη Κατρίνη να τοποθετείται για πρώτη φορά ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Η Ευαγγελία Λιακούλη, είναι στην οργανωτική επιτροπή και κατάφερε να φέρει πρώτο τον κ. Ανδρουλάκη σε έναν δύσκολο νομό, που είχε απέναντί του δύο «Παπανδρεϊκούς» υποψηφίους, τον κύριο Σαχινίδη και τον κ. Μπαριώτα. Η κ. Γιαννακοπούλου από την άλλη πλευρά προέρχεται από ένα νομό που τον διεκδίκησε ο κ. Καρχιμάκης που είναι το «δεξί χέρι» του κ. Παπανδρέου », τόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/12/2021