Υγεία

Κορωνοϊός – Χιλιάδες ραντεβού κλείστηκαν για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 – 11 ετών

14.12.2021 | 20:29 Eνσωμάτωση

29.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών ετοιμάζονται από αύριο να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας των παιδιών τους.

Μέχρι χθες τα ραντεβού που είχαν κλειστεί για αυτήν την ηλικιακή ομάδα είχαν ξεπεράσει τις 29.000. Η ανταπόκριση των γονεών είναι μεγάλη και πλέον τα μόνο διαθέσιμα ραντεβού είναι για τις αρχές Γενάρη.

«Έκλεισα ραντεβού κρυφά για τα παιδιά μας»

Συγκλονίζει καταγγελία μητέρας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, που έκλεισε ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών της «στα κρυφά» από τον αρνητή σύζυγό της, αλλά τρέμει για τις συνέπειες.

«Δεν είμαστε εν διαστάσει. Βέβαια από τότε με το θέμα του κορωνοϊού άρχισαν πολλά θέματα, φαντάζομαι σε πολλές οικογένειες. Και τώρα μου είπε πως αν τα παιδιά τα εμβολιάσω θα με σκοτώσει».

Όπως υποστηρίζει, ο σύζυγός της είναι εκ πεποιθήσεως αρνητής τόσο του εμβολίου όσο και του ιού.

«Η άποψή του είναι ότι εκείνοι που πιστεύουν στον Θεό, δε θα νοσήσουν. Θεωρεί ότι θα πεθάνουμε οι εμβολιασμένοι και θα μείνουνε αυτοί όλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όταν θα του το πω, θα γίνει μεγάλη ιστορία και δε θα είμαι κατοχυρωμένη για το αν έκανα το σωστό. Φοβάμαι όμως αν ο νόμος εμένα μου λέει ότι σαν μαμά έχεις κάθε δικαίωμα να τα εμβολιάσεις ακόμα κι αν ο πατέρας δε θέλει».

Η μητέρα των παιδιών ανησυχεί τώρα και για τις νομικές συνέπειες που θα αντιμετωπίσει αν τυχόν ο σύζυγός της την καταγγείλει ότι εμβολίασε τα παιδιά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/12/2021