Ελλάδα

Χαλκίδα – Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι αρνητές που έκαψαν το βιβλίο του Τριβιζά

14.12.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Τις πιο σκοτεινές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας θύμισαν οι εικόνες με τους αρνητες της Χαλκίδας να καίνε τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζα για την πανδημία. Οι ίδια παραμένουν αμετανόητοι παρα την κατακραυγη, επανέρχονται και απειλούν προαναγγέλοντας μάλιστα μέσω του MEGA, νεα συγκέντρωση την επόμενη Κυριακή.

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις με άγνωστο ωστόσο περιεχόμενο προαναγγέλλουν οι αρνητές της Χαλκίδας που έφτασαν στο σημείο να κάψουν το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά κατά του COVID.

Αρνητής που ανήκει στην ομάδα που έριξε στην πυρά το βιβλίο μιλώντας στο Mega είπε πως την προσεχή Κυριακή η συγκέντρωση θα είναι μεγαλύτερη. «Θα τα πούμε κατευθείαν την Κυριακή γιατί μόνο έτσι μπορούν να ακουστούν οι αλήθειες από το στόμα του λαού», αναφέρει ο αρνητής.

«Αυτό είναι το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο κάνει προπαγάνδα στα μικρά μας τα παιδιά, να μη πλησιάζουν τους ηλικιωμένους μας, ότι ο κορωνοϊός είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε έξω από το σπίτι μας και εμείς να καθόμαστε μέσα στο σπίτι. Δεν θα κάτσω μέσα, όχι φίλε μου Τριβιζά, όχι κύριε Τσιόδρα. Το κατάλαβες;», συμπληρώνει.

Θυμίζοντάς σκοτεινές εποχές και πρακτικές των ναζί απειλούσαν να φτάσουν ακόμη και στα σχολεία κατά τα πρότυπα της Κατερίνης. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σχολίασε το περιστατικό μιλώντας στην εκπομπή του MEGA, «Μεγάλη Εικόνα».

«Σε όλη αυτή την κατάσταση της πανδημίας περνάμε από «κύματα». Αυτό πολλές φορές συνοδεύεται από μεμονωμένα γεγονότα», σχολίασε η υπουργός.

Το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά για τον COVID 19 αναφέρεται στο πως τα ίδια τα παιδιά προσαρμόζονται στα μέτρα που υιοθετούνται για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

«Αλλά ό,τι και να πεις, οι κάτοικοι της Γης, και κυρίως τα παιδιά, καθόλου, μα καθόλου δεν ήτανε χαζά! Σπίτι τους μένουνε κλεισμένα, ασφαλή, προφυλαγμένα, επειδή ξέρουν ότι εκεί, στου σπιτιού τη θαλπωρή, ο εχθρός με τις κορώνες από φαρμακερές καρφίτσες και φονικές βελόνες να τα βλάψει δεν μπορεί και στη μύτη τους να μπει… ή στο στόμα να χωθεί, τον λαιμό να γρατσουνίσει, να τους κάνει, να τους δείξει!», αναφέρει σε ένα σημείο το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά.

Εκπαιδευτικοί εκτιμούν πως οι συμμετέχοντες ενδεχομένως να μην έχουν καν παιδιά που φοιτούν σε σχολείο.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την πράξη, γιατί είναι μια πράξη ουσιαστικά σκοταδισμού, αναχρονισμού και οπισθοδρόμησης. Αυτές οι πράξεις μας προκαλούν θλίψη, γιατί ουσιαστικά δείχνει και ένα όραμα ναζισμού, φασισμού και μισαλλοδοξίας», δήλωσε ο Λάμπρος Γιαννούχος, Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Η Πολιτεία αναμένεται να λάβει αυστηρότερα μέτρα καθώς οι εκδηλώσεις των αρνητών ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις να όρια της νομιμότητας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/12/2021