Ελλάδα

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Εισαγγελική έρευνα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

13.12.2021 | 16:53 Eνσωμάτωση

Στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας μπαίνει η δράση ομάδων αρνητών του κορωνοϊού και συγκεκριμένα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος».

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα, στο στόχαστρο της οποίας έχει τεθεί η δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που με τις πράξεις τους παραβιάζουν συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Η εισαγγελική λειτουργός με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στην δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός της περιφέρειας Αττικής, ζητά να ερευνηθεί αν η δράση τους έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η τέλεση αδικημάτων όπως είναι η διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Σημειώνεται ότι στη δημοσιότητα έχουν δοθεί βίντεο και φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν τους «θεματοφύλακες» να λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση και να ποζάρουν με όπλα και ρούχα παραλλαγής, κάνοντας λόγο μάλιστα για αστικό πόλεμο.

Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για την αρπαγή του γυμνασιάρχη

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι ενώπιον του Ανακριτή Κατερίνης η διαδικασία των απολογιών των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

Οι κατηγορούμενοι μετάγονται τμηματικά και ανά ομάδες στα Δικαστήρια της Κατερίνης, από τα κρατητήρια της Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, όπου κρατούνται από την περασμένη Παρασκευή, όταν συνέβη το περιστατικό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/12/2021