Υγεία

Σέρρες – Τελευταίο «αντίο» στον πολύτεκνο ιερέα που «κατέληξε» από κορωνοϊό

13.12.2021 | 18:04 Eνσωμάτωση

Σε live μετάδοση στο Facebook τελέστηκε σήμερα η κηδεία του Πατέρα Μιχάλη στις Σέρρες, του 47χρονου ιερέα που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

«Είναι δυσάρεστο το γεγονός νέος σε ηλικία, πολύτεκνος με πέντε παιδιά, ένας ιερέας με πλούσιο και κοινωνικό αλλά και πνευματικό έργο. Ανεμβολίαστος ήταν κι αυτό ήταν το κακό ότι οδηγήθηκε έτσι άδοξα στον θάνατο», είπε ο Παντελής Μπόζης, δήμαρχος Νέας Ζύχνης.

Πάλεψε 15 μέρες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αλλά δεν τα κατάφερε. Ο 47χρονος ιερέας, πατέρας 5 παιδιών, ήταν ανεμβολίαστος.

«Ο παπάς μας ήταν ευγενής, ήταν λογικός άνθρωπος δεν ήταν ότι να ‘ναι άνθρωπος και τα μέτρα τηρούσε και τα πάντα. Τώρα μόνος του τι έλεγε μέσα στην ψυχούλα του αυτό δεν το γνωρίζω. Εδώ στο χωριό μας εμβολιαστήκαν γύρω στο 80%, έχουμε και μερικούς αρνητές», λέει ο Γιώργος Λαζάρου, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαζώρου.

Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα το πρωί σε κλίμα οδύνης.

Πέθανε παθολόγος από την Αμάρυνθο

Δεν είναι μόνο ο πόνος της απώλειας. Είναι η βασανιστική σκέψη ότι αν είχε πείσει τον συγγενή του να εμβολιαστεί ίσως βρισκόταν ακόμη στη ζωή.

«Εγώ δεν ήθελα να τον στεναχωρήσω. Δεν τσακώθηκα με μαζί του και το έχω τώρα ενοχή μέσα μου. Χίλιες φορές να είχαμε τσακωθεί. Δε θα το είχαμε πάθει αυτό το πράγμα. Φόραγε πάντοτε μάσκα. Δεν το περίμενα αυτό το πράγμα».

Ήταν γιατρός παθολόγος και υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ στην Εύβοια. Παρά το γεγονός πως ήταν γιατρός δεν ήθελε να εμβολιαστεί, με τους συγγενείς του μάταια να προσπαθούν να τον μεταπείσουν.

«Του είχα πει το καλοκαίρι «σκέψου και μένα και τα παιδιά».

Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Σωτηρία», με τον συγγενή του να παραδέχεται αποκλειστικά στο LIVE NEWS πως καθυστέρησε να νοσηλευτεί.

«Μας ξεγέλασε γιατί δεν είχε πυρετό. Δεν είχε χαμηλό οξυγόνο και μετά από 10 μέρες δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Εγώ του πήγαινα φαγητό κι εγώ και ο γιος μου κάθε μέρα και μιλούσαμε συνέχεια. Και ύστερα μου τηλεφώνησε και μου λέει ‘πήρα το 166 να με πάρει’. Ήταν στο Σωτηρία και πήγαινα απ’ έξω στον πρώτο όροφο από μακριά και του μίλαγα».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/12/2021