Ελλάδα

Πιερία – Στον ανακριτή οι 11 «θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Συγκλονίζει η μαρτυρία του γυμνασιάρχη

13.12.2021 | 13:07 Eνσωμάτωση

Στο δικαστικό μέγαρο της Κατερίνης μεταφέρονται τμηματικά από το πρωί οι 11 αυτοαποκαλούμενοι «θεματοφύλακες του Συντάγματος», προκειμένου να απολογηθούν για τον τραμπουκισμό και τη σύλληψη του γυμνασιάρχη το Αιγίνιο επειδή τηρούσε τα μέτρα που έχει αποφασίσει η πολιτεία για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας στα σχολεία.

Τις απίστευτες στιγμές που έζησε κατά την αρπαγή του από τους αρνητές που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος», περιέγραψε ο διευθυντής του γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας στις τηλεοπτικές κάμερες που βρέθηκαν έξω από το σχολείο.

Καρέ – καρέ περιγράφει την ώρα που οι αυτοαποκαλούμενοι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» τον συνέλαβαν, φορώντας του χειροπέδες.

Ο γυμνασιάρχης δείχνει τις πληγές στα χεριά του από τις χειροπέδες.

Την ίδια ώρα, οι 11 παραμένουν υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή, όταν και συνελήφθησαν. Σήμερα απολογούνται στον ανακριτή Κατερίνης.

Στον ανακριτή οι 11 συλληφθέντες

Σε βάρος των 11 συλληφθέντων ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Μέχρι στιγμής στο δικαστικό μέγαρο έχουν φτάσει πέντε άτομα και αναμένονται και οι υπόλοιποι.

Την ώρα που οι συλληφθέντες απολογούνται, έξω από τα δικαστήρια της Κατερίνης έχουν συγκεντρωθεί υποστηρικτές τους, ενώ δίπλα τους πραγματοποιούν διαμαρτυρία εκπαιδευτικοί και γονείς.

Νωρίτερα σημειώθηκε έντονη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο ομάδες, όταν ένας γονέας διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση μάσκας και άρχισε να φωνάζει εναντίον των εκπαιδευτικών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/12/2021