Ελλάδα

Κορωνοϊός – Νέα μέτρα & lockdown από σήμερα για τους 60άρηδες που δεν έκαναν 3η δόση – «Στο τραπέζι» και 4η δόση του εμβολίου

13.12.2021 | 12:59 Eνσωμάτωση

Ως ανεμβολίαστοι θα λογίζονται από σήμερα για το κράτος και τις αρχές, όσοι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, επτά μήνες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα σενάρια και για τέταρτη δόση του εμβολίου με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία που καταγράφονται παγκοσμίως.

Σε lockdown μπαίνουν από σήμερα οι άνω των 60 που δεν έκαναν τρίτη δόση καθώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα θεωρείται άκυρο.

Δε θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, θα υφίστανται τους αντίστοιχους περιορισμούς των ανεμβολίαστων και την υποχρέωση για rapid test, ενώ όσοι άνω των 60 ετών, δεν έχουν κάνει καμία δόση έως και τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα.

Δύο νέα κρούσματα της Όμικρον εντοπίστηκαν στην Κρήτη

Συναγερμός σήμανε και πάλι στις υγειονομικές αρχές της Κρήτης μετά τον εντοπισμό δύο νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον στο νησί. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο άτομα που εντοπίστηκαν θετικά στη νέα μετάλλαξη στο νομό Λασιθίου και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να σχετίζονται μεταξύ τους.

«Στο τραπέζι» και 4η δόση του εμβολίου

Με τις συνεχείς μεταλλάξεις το ενδεχόμενο για 4η δόση παραμένει ανοιχτό. Στη σημασία της προστασίας που δίνει το εμβόλιο στέκονται οι ειδικοί.

Από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών με τα ραντεβού αυτή τη στιγμή να ξεπερνούν τα 30.000.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/12/2021