Κόσμος

ΗΠΑ – Εξαφανίστηκαν από τον χάρτη κωμοπόλεις από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους

13.12.2021 | 13:06 Eνσωμάτωση

Τουλάχιστον 90 θανάτους και ανυπολόγιστες καταστροφές άφησαν πίσω τους οι ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν τις νότιες και κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες. Ολόκληρες κωμοπόλεις εξαφανίστηκαν από το χάρτη ενώ αυξάνουν οι φόβοι ότι ο απολογισμός των νεκρών θα μεγαλώσει.

Μια ολόκληρη πόλη σχεδόν σβήστηκε από το χάρτη στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Μέιφιλντ δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα από την κακοκαιρία που προκάλεσε καταστροφές σε έξι πολιτείες.

Ολόκληρες πόλεις έχουν ισοπεδωθεί. Οι κάτοικοι περιγράφουν με τρόμο όσα έζησαν.

«Κρατούσα την κόρη μου στην αγκαλιά μου για να ηρεμήσει. Εκείνη άρχισε να μετρά και μου είπε: Είναι σαν να παίζουμε κρυφτό, μαμά», είπε μία κάτοικος.

«Έσπασαν τα παράθυρα, πετούσαν σκύλοι στον αέρα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Οι τοίχοι έπεφταν. Ήταν τρομακτικό», περιέγραψε ένας άλλος.

Δύο 24ωρα μετά το φονικό πέρασμα των ανεμοστρόβιλων οι φόβοι είναι πως δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ολόκληρο το Κεντάκι.

Στο εργοστάσιο κεριών του Μέιφιλντ, που ανεμοστρόβιλος έκανε ένα με το έδαφος, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό οκτώ ανθρώπων. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οκτώ υπάλληλοι βρέθηκαν νεκροί, ενώ οι υπόλοιποι 90 που βρίσκονταν στο εργοστάσιο όταν εκδηλώθηκε το ακραίο φαινόμενο, κατάφεραν να σωθούν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση μείζονος καταστροφής εξασφαλίζοντας περαιτέρω βοήθεια για τους πληγέντες από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/12/2021