Ελλάδα

Κρίσιμες ώρες για τον Γιώργο Τράγκα – Έχασε τη μάχη η αδελφή του μητροπολίτη

13.12.2021 | 16:58 Eνσωμάτωση

Την ώρα που ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, παλεύει για τη ζωή του διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό, η 75χρονη αδερφή του έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

«Πέθανε, ήταν προδιαγεγραμμένο, ήταν σε πολύ βαριά κατάσταση και κατέληξε η γυναίκα. Ήρθε ενώ ήταν αρκετά προχωρημένη η κατάσταση, επιδεινώθηκε όπως επιδεινώνεται ο κορωνοϊός», είπε ο πρόεδρος των γιατρών νοσοκομείου Αγρινίου.

Η 75χρονη νοσηλευόταν από τις 2 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Αγρινίου και διασωληνώθηκε εκτός ΜΕΘ τα ξημερώματα της Παρασκευής.

«Έγινε προσπάθεια σημαντική και με τη διασωλήνωση να μπορέσουμε να την επαναφέρουμε, να ανακάμψει η γυναίκα, όμως δεν στάθηκε δυνατό και κατέληξε. Ήταν και ασταθής η γυναίκα κι είχαμε αρκετούς φόβους να τη μεταφέρουμε».

Ήταν ανεμβολίαστη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και διέμενε μαζί με τον Σεβασμιότατο, στην οικία τους στο Αγρίνιο.

Συνδέθηκε σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού ο Τράγκας

Σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού συνδέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Τράγκας ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος για 4η ημέρα με κορωνοϊό στο Σωτηρία.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, που είναι ανεμβολίαστος, μέχρι την Τετάρτη υποστηριζόταν αναπνευστικά με μάσκα οξυγόνου. Τα ξημερώματα της Παρασκευής υπέστη έμφραγμα, με τους γιατρούς να προχωρούν σε διασωλήνωση.

Λίγες ώρες αργότερα προκλήθηκε πνευμονικό οίδημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί και τοποθέτηση στεντ. Η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη εξαιτίας τόσο της καρδιακής επιπλοκής όσο και της επιβαρυμένης νεφρικής του λειτουργίας.

«Δε φοβάμαι το εμβόλιο γιατί έπαθα το χειρότερο, νόσησα»

Δεν είχε εμβολιαστεί. Νόσησε και πάλεψε 15 μέρες διασωληνωμένη στην εντατική. Σήμερα εμβολιάζεται στέλνοντας μήνυμα προς όλους.

«Σήμερα έλαβα το εμβόλιο για τον κορωναίο. Δε φοβάμαι το εμβόλιο γιατί  έπαθα το χειρότερο, νόσησα και διασωληνώθηκα στη ΜΕΘ για 15 μέρες», λέει η Αναστασία Κουντουρή, πρώην ασθενής κορωνοϊού.

Η ίδια μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS για την περιπετειώδη συνάντηση με τον αόρατο εχθρό που την έκανε να αλλάξει γνώμη για το εμβόλιο.

«Σε τρεις ημέρες πάνω με διασωληνώσαν και έμεινα διασωληνωμένη 15 ημέρες στη ΜΕΘ Καβάλας. Τρομαχτικές μέρες, κανένας άνθρωπος να μην τις ζήσει, δυστυχώς, πάρα πολύ δύσκολα είναι. Γιατί μετά όταν ξύπνησα έχω εικόνες από μέσα και είναι δύσκολα.

»Για δύο λόγους δεν είχα εμβολιαστεί. Πρώτον γιατί είμαι αιμορροφιλική και φοβόμουν λίγο επειδή είχα προγραμματίσει να κάνω ένα ταξίδι με αεροπλάνο και το ανέβαλα μετά το ταξίδι. Και δεύτερον είχα πάρα πολλή δουλειά και έλεγα πως θα χάσω μια μέρα αν έχω παρενέργειες. Τελικά έχασα δύο μήνες από τη ζωή μου».

Η Αναστασία έχοντας ξεπεράσει πλέον τον κίνδυνο, προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί ώστε κανείς άλλος να μην βρεθεί στη θέση της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/12/2021