Πολιτική

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ

12.12.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Δεκάδες χιλιάδες μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ προσήλθαν την Κυριακή προκειμένου ψηφίσουν τον πρόεδρο που θα οδηγήσει το Κίνημα στην επόμενη ημέρα.

Οι δύο υποψήφιοι έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε λίγο μετά τις 11:00 στο εκλογικό κέντρο που είχε στηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, ενώ την ίδια περίπου ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου στο δημαρχείο της Νίκαιας.

Οι υποψήφιοι που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο έστειλαν μηνύματα ενότητας.

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά Η Ελλάδα ψηλά» σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Μπροστά μας έχουμε μια νέα σελίδα. Μια σελίδα με ελπίδα και δυναμική. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε και να εγγυηθούμε αυτό το οποίο θέλουν οι προοδευτικοί και Δημοκράτες Έλληνες» συμπλήρωε ο Παύλος Χρηστίδης.

Στο πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων όπου είχε στηθεί μία από τις κάλπες ψήφισαν και οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Κώστας Σημίτης συνοδευόμενος από την σύζυγό του Δάφνη προσήλθε πρώτος προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ενώ λίγη ώρα αργότερα προσήλθε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνοδευόμενος από την κόρη του Ελβίνα.

Στο ίδιο εκλογικό κέντρο ψήφισαν επίσης και ιστορικά στελέχη του κόμματος, όπως οι Κώστας Λαλιώτης και Κώστας Σκανδαλίδης.

Μεγάλη συμμετοχή στην κάλπη

Με τον πήχη να έχει τεθεί στις 200.000 η προσέλευση στον δεύτερο γύρο ήταν μεγάλη καθώς ενδεικτικά στις 12 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 85.000 άτομα ενώ στον πρώτο 103.000. Στις 14:30 ο αριθμός έφτασε τις 145.0000 ψηφίσαντες ενώ στον πρώτο γύρο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 160.000.

Στις 16:30 οι 165.000 ψήφοι που είχαν πέσει στις κάλπες έδειξαν ότι ο στόχος είναι εφικτός.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/12/2021