Κόσμος

Αφγανιστάν – Μάνα πούλησε το νεογέννητό της για να ταΐσει τα υπόλοιπα παιδιά της

12.12.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Λίγες μέρες μετά τη συγκλονιστική συνέντευξη της 8χρονης από το Αφγανιστάν στο ΜEGA, που πουλήθηκε σε 55χρονο από τον πατέρα της, στο φως έρχονται δύο παρόμοιες περιπτώσεις, με τραγικούς πρωταγωνιστές μικρά παιδιά...

Κρατώντας στην αγκαλιά το ένα από τα δίδυμα που έφερε στον κόσμο πριν από λίγους μήνες, η πάμφτωχη Αφγανή λέει ότι αναγκάστηκε να δώσει το άλλο γιατί δεν μπορούσε να αγοράσει γάλα και για τα δυο παιδιά.

«Η φτώχεια με ανάγκασε να δώσω το παιδί μου, κανένας άλλος. Δε μπορούσα να το φροντίσω, δεν είχα τίποτα» σημείωσε.

Η 40χρονη Αφγανή έχει άλλα έξι παιδιά. Λέει ότι δε ζήτησε χρήματα, όμως το άτεκνο ζευγάρι που διάλεξε από τα δίδυμα το αγόρι και της άφησε το κορίτσι, της έδωσε 100 δολάρια. Υπολόγιζε ότι με αυτά τα χρήματα η οικογένεια θα περνούσε έξι μήνες.

«Έδωσα όλα τα χρήματα στον άντρα μου. Αγόρασε ρύζι, λάδι και αλεύρι, όμως μας τέλειωσαν» συμπλήρωσε, καθώς ο πατέρας και ο μεγάλος γιος όταν βρίσκουν δουλειά παίρνουν μεροκάματο το πολύ 1 δολάριο.

Μια άλλη Αφγανή, η Φάτιμα έχει 4 παιδιά – λέει ότι ίσως αναγκαστεί να πουλήσει το ένα, που είναι κορίτσι, για να θρέψει τα άλλα τρία.

«Ο άντρας μου δε μας στέλνει χρήματα, είπε “άσε την να πεθάνει”. Πολλοί μου έλεγαν πως θέλουν να την αγοράσουν, όμως δεν την έδωσα. Τώρα σκέφτομαι να την πουλήσω γιατί δε μπορώ να τη ζήσω. Θέλω να έχω γερά παιδιά. Θέλω τα παιδιά μου να γίνουν γιατροί, μηχανικοί, δάσκαλοι» τόνισε η Φατίμα.

Η οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά», μια από τις λίγες που έχουν μείνει στο Αφγανιστάν μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν, έδωσε βοήθεια και στις δυο οικογένειες- σταγόνα στον ωκεανό της δυστυχίας όπου βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες οικογένειες.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις εκτιμούν ότι πάνω ένα εκατομμύριο παιδιά υποσιτίζονται και κινδυνεύουν να πεθάνουν αυτό το χειμώνα στο Αφγανιστάν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/12/2021