Υγεία

Ανεμβολίαστοι από αύριο οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση

12.12.2021 | 20:29 Eνσωμάτωση

Με μια νέα πραγματικότητα θα βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες άνω των 60 ετών από αύριο, καθώς ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση θα είναι υποχρεωτικός για να μπορούν να λειτουργούν χωρίς περιορισμούς.

Από τη Δευτέρα, όσοι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και εχουν περάσει 7 μήνες από το δεύτερο εμβολιασμό τους θα λογίζονται πλέον ως ανεμβολίαστοι.

Το πιστοποιητικό τους δεν θα έχει πλέον ισχύ μετά τους 7 μήνες και δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους όπως οι ανεμβολίαστοι, όσο για αυτούς που δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση από τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν το διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα!

Παράλληλα τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν έως τις 30/10/21, θα λήγουν στις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ όσα πιστοποιητικά εκδόθηκαν από 1/11/21 θα λήγουν σε τρεις μήνες.

«Lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, όπου τόνισε πως δεν τίθεται θέμα lockdown.

«Lockdown στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει, τελειά παύλα παράγραφος, αποκλείεται» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «όλων των ειδών τα άλλα μέτρα μπορεί να υπάρξουν ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημίας».

Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει εάν θα γίνει και 4η δόση εμβολίου επισήμανε ο καθηγητής Στέλιος Λουκίδης. «Αυτό θα το οδηγήσει περισσότερο η πανδημία και κυρίως το πώς θα εμφανιστεί η πανδημία το επόμενο τρίμηνο – εξάμηνο» σημείωσε.

Πάντως τα ραντεβού για την τρίτη δόση προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ενώ τα ραντεβού για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών ξεπέρασαν τις 20.000.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/12/2021