Κόσμος

Περισσότεροι από 80 οι νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ

12.12.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Βιβλικές είναι οι καταστροφές από τους ανεμοστρόβιλους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σημείο όπου μέχρι χθες υπήρχε το εργοστάσιο κεριών στο Μέιφιλντ του Κεντάκι μοιάζει με βομβαρδισμένη περιοχή. Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος που το χτύπησε δεν άφησε τίποτα όρθιο. Από τα συντρίμμια βγήκαν ζωντανοί 40 άνθρωποι, τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί.

Είκοσι άνθρωποι αγνοούνται, οι αρχές λένε πως θα είναι θαύμα αν υπάρξουν άλλοι επιζώντες. Μια από τις γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

«Ο τοίχος είχε πέσει πάνω μου και αισθανόμουν τρόμο. Δεν μπορώ να βρω λέξεις για να το περιγράψω. Ήταν μια τρομακτική εμπειρία» σημείωσε εργαζόμενη στο εργοστάσιο.

Οι δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν την έκταση και τη ένταση των φαινομένων που σάρωσαν έξι πολιτείες. Μέσα σε τέσσερις ώρες περισσότεροι από 30 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν περιοχές σε μια απόσταση που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα, από το Άρκανσο μέχρι το Κεντάκι.

Τουλάχιστον έξι υπάλληλοι της Amazon έχασαν τη ζωή τους όταν ανεμοστρόβιλος με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 360 χιλιόμετρα την ώρα έριξε τη στέγη του κέντρου διαλογής στο Ιλινόι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/12/2021