Ελλάδα

Με βαριές κατηγορίες απολογούνται στον ανακριτή οι 11 συλληφθέντες του τάγματος εφόδου της Πιερίας

12.12.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Αύριο θα απολογηθούν στον ανακριτή οι αυτοαποκαλούμενοι θεματοφύλακες του Συντάγματος που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης κρατούνται οι 11 συλληφθέντες για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας.

Οι αυτοαποκαλούμενοι θεματοφύλακες του Συντάγματος αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και αύριο θα απολογηθούν στον ανακριτή.

«Έχουμε δράσει από την πρώτη στιγμή. Οι ενέργειες αυτές ήταν απολύτως παράλογες, παράνομες, προσέβαλαν την κοινή λογική και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξει αυτό το παρακράτος της παράνοιας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αποκαλυπτικά για τον τρόπο που έδρασαν οι συλληφθέντες είναι τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε.

Τι λέει η δικογραφία

«Υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορουμένου οι τρεις από τους κατηγορούμενους έδεσαν πισθάγκωνα τον διευθυντή του γυμνασίου με χειροπέδες που έφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς των χεριών και περιάγοντας αυτόν σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας» αναφέρεται.

Στα έγγραφα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης κατέγραψαν πως προετοίμασαν οι αρνητές του κορωνοϊού την αρπαγή του γυμνασιάρχη.

«Ένας άλλος εκ των κατηγορουμένων διέμενε έμπροσθεν της εισόδου εξόδου του σχολικού συγκροτήματος, μην επιτρέποντας την διέλευση καθηγητών και μαθητών. Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή, λειτουργώντας ως ομάδα, στηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος, μην έχοντας σχετικό δικαίωμα» προσθέτουν.

«Όλοι είμαστε φοβισμένοι»

Την αγωνία του για την επόμενη μέρα στη σχολική κοινότητα εξέφρασε ο λυκειάρχης Γιώργος Γκαϊτατζής. «Φοβάμαι και δεν φοβάμαι μόνο εγώ φοβούνται και τα παιδιά, φοβούνται οι γονείς, οι καθηγητές. Για οτιδήποτε, πλέον δεν μπορώ να φανταστώ που είναι το τέρμα» σημείωσε.

Μακεδονία ξακουστή!

Την ίδια στιγμή αντιεμβολιαστές και υγειονομικοί που είναι σε αναστολή εργασίας, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/12/2021