Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – Έκλεισαν οι κάλπες – Αισιοδοξία στο «στρατηγείο» του Νίκου Ανδρουλάκη

12.12.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Πάνω από 200.000 πολίτες ψήφισαν για πρόεδρο του κόμματος.

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου να δίνουν «μάχη» για την προεδρία του κόμματος.

Στους 206.180 έφτασε η συμμετοχή, με τις κάλπες να κλείνουν στις 7:30 μετά από παράταση μισής ώρας.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα ψήφου είχαν  όσοι ψήφισαν και στον α’ γύρο της διαδικασίας.

Στις 21:00 αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα

Οι δύο υποψήφιοι άσκησαν νωρίς το πρωί το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Νίκαια, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Περιστέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη εμφανίζεται αισιόδοξο για το αποτέλεσμα και εκφράζει την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα ενώ κάνει λόγο για απόσταση ασφαλείας από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στο μεταξύ ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον Ορχομενό και την Ερέτρια από την ΕΔΕΚΑΠ γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που είχε δώσει.

Ποια θα είναι λοιπόν η επόμενη μέρα;

«Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ είναι η πρώτη εκλογική κομματική διαδικασία που γίνεται μετά τις εκλογές το 2019. Η πολιτική ζωή επιστρέφει σε μία κανονικότητα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι γνωστό πρόσωπο από τη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά δεν είναι γνωστός πολιτικά. Έχει πλευρές που δεν τις ξέρουμε ακόμα. Όποιος κι αν είναι τελικά ο αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ πρέπει να διαμορφώσει το κόμμα», σημειώνει ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/12/2021