Ελλάδα

Θεματοφύλακες του Συντάγματος – Πώς δρουν & ποιοι τους απαρτίζουν

10.12.2021 | 20:02 Eνσωμάτωση

«Είμαστε σώμα θεματοφυλακής του άρθρου 120».

Λειτουργούν σαν μία δομημένη και ιεραρχημένη ομάδα, κυκλοφορούν με διακριτικά στα ρούχα τους, κάνουν εφόδους σε νοσοκομεία, εμβολιαστικά κέντρα και σχολεία, απειλούν με μηνύσεις και τραμπουκίζουν όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους, δεν τηρούν τα μέτρα για την πανδημία

«Με κάθε κλήση είμαστε δίπλα σας, στο πιτς φιτίλι που λέμε και εμείς οι Έλληνες».

Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», μετρ της διαστρέβλωσης των θεσμών της χώρας, το τελευταίο διάστημα εμπλέκονται σε σοβαρά και βίαια περιστατικά με τελευταίο τη σημερινή απαγωγή του διευθυντή σχολείου στην Πιερία αλλά και την έφοδο σε εμβολιαστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη ως συνταγματική αστυνομία.

«Θα πέσουμε νεκροί εδώ, θα πεθάνουμε για την πατρίδα».

Μάλιστα, έχουν εφεύρει την επονομαζόμενη ιερά δήλωση την οποία καλούν τα μέλη τους να καταθέσουν. Ταυτόχρονα, φορούν στολές και κυκλοφορούν με αυτοκίνητα τα οποία έχουν μετατρέψει σε περιπολικά.

«Το θέμα θεματοφύλακας και το θέμα θεσμικός εκπρόσωπος του ελληνικού Συντάγματος και όλο αυτό το ωραίο πράγμα που γίνεται, είναι όταν ξεκινήσεις και καταθέσεις γνωστά πράγματα, ιερά δήλωση».

Στρατιωτική εκπαίδευση

Οργανώνονται μέσω διαδικτύου και λειτουργούν διάφορα επονομαζόμενα «υπουργεία Θεραπειών» σε Αράχωβα, Σάμο και Ικαρία.

«Δεν υφίσταται εδώ πέρα νόμος ο οποίος να έχει περιεχόμενο τον covid».

Η δράση των ταγμάτων εφόδου των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» θυμίζει δράση της Χρυσής Αυγής ενώ η ρητορική τους έχει κοινά σημεία αυτή του καταδικασμένου για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου, Αρτέμη Σώρρα.

Μάλιστα, ένας εκ των επικεφαλής τους δε διστάζει να φορά μια κάρτα με τον βαθμό «Συνταγματάρχης» που ακριβώς από κάτω έχει το σχέδιο του Κοινοβουλίου.

«Μαζευόμαστε και κάνουμε εκπαίδευση. Να μάθει και αυτός πώς να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια ώρα ανάγκης, τι απαραίτητα πρέπει να έχει, πολεμοφόδια, φαγητά, φάρμακα».

Η δράση τους έχει αρχίσει την περίοδο της οικονομικής κρίσης ωστόσο απέκτησαν περισσότερα μέλη την περίοδο της πανδημίας.

Πλέον έχει μπει στο στόχαστρο αστυνομικών και δικαστικών Αρχών καθώς δε διστάζουν να κυκλοφορούν με όπλα και να καλούν σε εφόδους ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/12/2021