Ελλάδα

Τα 100 χρόνια λειτουργίας της γιορτάζει η βιομηχανία μπισκότων «Παπαδοπούλου»

10.12.2021 | 20:34 Eνσωμάτωση

Το ιστορικό αρχείο της βιομηχανίας μπισκότων Παπαδοπούλου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη λειτουργία της επιχείρησης στην Ελλάδα.

Το πρώτο μπισκότο Παπαδοπούλου μοσχοβόλησε στο φούρνο του σπιτιού της οικογένειας Παπαδοπούλου στην Κωνσταντινούπολη και σφραγίστηκε με μία απλή ξύλινη σφραγίδα το 1916.

Το 1922, η οικογένεια Παπαδοπούλου έρχεται στην Ελλάδα, όπου ξεκινά την επιχειρηματική της δράση. Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας της βιομηχανίας Μπισκότων & Ειδών διατροφής Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, το Ιστορικό Αρχείο της εταιρείας, μέσα από το Μουσείο Μπενάκη.

Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει τα συστατικά της εκατοντάχρονης επιτυχίας, φωτίζοντας όλες τις πτυχές που την απαρτίζουν: την ιστορία της, τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων της και τη σημασία του εμπορικού σήματός της.

Περισσότερα από 300 ιστορικά τεκμήρια συνθέτουν μια πρωτότυπη μουσειακή εμπειρία που αφηγείται έναν αιώνα ιστορίας της γνωστής ελληνικής βιομηχανίας μπισκότων και ειδών διατροφής και ξυπνούν μνήμες, που ενεργοποιούν το συναίσθημα και τις αισθήσεις.

Η έκθεση «Παπαδοπούλου 100» θα διαρκέσει έως τις 27 Φεβρουαρίου 2022, στο Μουσείο Μπενάκη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/12/2021